«

»

ápr 21

Hab a tortán: női verseny a Rolandringen.

A vasárnapi versenynek lesz egy érdekes színfoltja, bizony. Ha nehezen is, de egyre fejlődik a nők viadala ebben a nehéz műfajban hazánkban is.

Nemzetközileg már régen kivívták rangjukat a ladyk, hiszen világbajnokként ott a helyük  a motocross sport legnagyobb ászai között. Katerina Prumm, Stephannie Laier, Klara Fontanesi neve oly fényes, akár mint Cairolié, vagy Dungeyé.

A magyar lányok évek alatt addig nyomták következetesen a  témát, míg mára elismerte a Szövetség eredményeiket és 2016-ra versenysorozatuk bajnoki rangot kapott. Az első nyilt nemzetközi fordulóra Ácson került sor 3 héttel  ezelőtt, ahol két osztrák csaj vitte el a pálmát, a legjobb magyar –Molnár Alexandr- bronzérmes lett. (Alexandra már VB fordulón is indult)

Volt már női futam városunkban jó pár évvel  ezelőtt, akkor vásárhelyi győzelemnek örülhettünk. Vasárnap  sajnos nem lesz hazai induló a mezőnyben, bár van versenyzőnk Técsy Nórika  személyében, de mint nyilatkozta, komoly felkészülés hiányában nem vállalja a küzdelmet.

Sajnos, Vásárhely sokak számára  a  világ végén van, igy nagy női mezőnyre nem számíthatunk, főleg külföldiekre kevésbé, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy a 85 ccm-es fiú bajnokival közös futamban  szurkolhatunk a bátor lányokért.