«

»

máj 06

Dungey várt a legtovább

Dungey a 8. idényében, a 116. versenyén ünnepelhette meg a 3. királykategóriás bajnoki címét. Ilyen sokáig még senki sem várt. (Hegyi András)

Bob Hannah

A szuperkrossz királykategóriájának az első szupersztárja 1979-ben szerezte meg a 3. bajnoki címét. A Hurrikán jutott el a leghamarabb a 3. bajnoki címéhez. A 4. idényében, 1976-ban debütált, a 35. viadalán triplázott. A yamahás Hannah 1979-ben az utolsó előtti fordulóban Los Angelesben lett bajnok. Méghozzá egy nagyon rossz teljesítménnyel. Majdnem lemaradt a döntőről, míg a katasztrofális rajtja után csak a 21. helyen intették le.

Jeff Stanton

A hondás Stanton 1992-ben szintén a Los Angeles-i Coliseumban lett bajnok. Stanton azonban győzelemmel lett bajnok. Méghozzá vert helyzetből, hiszen 6 pontos hátrányban várta az utolsó, 16. fordulót. Los Angeles előtt Damon Bradshaw vezetett, aki azonban csak az 5. helyen végzett, így nem lehetett bajnok. Stanton a 6. idényében, a 84. versenyén szerezte meg a 3. bajnoki címét.

Jeremy McGrath

Mister Szuperkrossz 1995-ben két fordulóval a bajnokság befejezése előtt szerezte meg a 3. bajnoki címét. McGrath Bob Hannah-hoz hasonlóan a 4. idényében lett bajnok, míg az 52. viadalán gyűjtötte be a 3. trófeáját. A hondás McGrath abban a Clevelandben lett bajnok, ahol csak egyszer rendeztek szuperkrossz versenyt.

Ricky Carmichael

Carmichael 2003-ban az utolsó, 16. fordulóban ünnepelhette meg a 3. bajnoki címét. Las Vegasban a hondás Carmichael a 2. helyével biztosította be a bajnoki címét. Carmichael az 5. idényében, a 76. versenyén triplázott. 2003-ban Carmichael a Chad Reed elleni párbajban lett bajnok.

Ryan Villopoto

A kawasakis Villopoto 2013-ban az utolsó előtti, 16. fordulóban biztosította be a 3. bajnoki címét. Salt Lake Cityben Villopoto győzelemmel lett bajnok. Villopoto Carmichaelhöz hasonlóan az 5. idényében lett bajnok, míg a 74. viadalán ünnepelhette meg a 3. bajnoki címét.

Ryan Dungey

A friss háromszoros bajnok 2008-ban debütált a szuperkrossz királykategóriájában, azaz idén már a 8. idényében versenyez. Dungey a 116. viadalán egy 4. hellyel szerezte meg a 3. bajnoki címét.