«

»

máj 22

Nagy Alex a jövőről….

Sok alapember hiányzik idén a magyar motokrossz élsport mezőnyéből. Nagy Alex (Hell KTM Kecskemét) a hódmezővásárhelyiek versenyzője az egyik távollévő. Megkérdeztük, hogy mit csinál mostanában és mit tervez a jövőben. Lesz visszavonulás? Itt a válasz!
MXonline.hu: – Eltűntél a térképről, idén egy OB-n sem láttunk. Mi ennek az oka?
Nagy Alex: – Úgy alakult a tél és az előző év vége, hogy nem nagyon tudok, tudtam edzeni, felkészülni a szezonra. Ennek legfőképp magán jellegű okai vannak, több minden közrejátszott a végső döntésben.
Motivációs gondok voltak?
A motivációval sose volt baj, az edzések, versenyek, a sportolás minden szegmense érdekel, így nem volt nehéz mozgatórugót találni. Mostanában is minden nap edzek, csupán az egyetem és munka mellett nincs időm kimenni motorozni, úgy pedig elég nehéz felkészülni egy versenyre, hogy nem az adott sportági technikákat gyakorlod.
Mikor született meg a döntés, hogy csonka évnek indulsz neki?
Már december végén éreztem, hogy ebből nem sok minden lesz 2016-ban. Az utóbbi három évben úgy versenyeztem, hogy a telet megnyomtam, rengeteget edzettem, mert akkor vizsgaidőszak van és van időm, ellentétben a tavasszal és az ősszel, amikor maximum kéthetente egyszer, ha motorra tudok ülni. 2015 év végén is nekikezdtem, még talán keményebben, mint korábban, mert 350-es motort kértem az idei szezonra. Talán ez is volt a baj, és december végére kiújult a gerincproblémám, begyulladt a derekam, ami januárra teljesen legyengített és egy tüdőgyulladást is elkaptam. Február végén kezdtem újra edzeni, de akkor már olyan gyenge voltam, hogy világos volt, ebből nem lesz semi. Eemellett korábbi sérüléseimet, főleg az agyrázkódásokat is újra ki kellett vizsgáltatnunk, mert folyamatos migrénnel, szédüléssel küzdöttem. Nyársapáton el szerettem volna indulni, de mindössze 4 üzemórát tudtam tennem eddig a motorba, így az is feledésbe merült.

Fájdalmas volt meghozni ezt a döntést? Milyen érzések kavarognak benned?
Nem igazán volt fájdalmas. Én motorozni szeretek, nem pedig feltétlen versenyezni. Nyilván szeretek a rajtgép mögé felállni, és megmérettetni magam a többiekkel, de nem úgy, hogy nem vagyok rendesen felkészülve. Mostanában amikor kijutok a pályára nagyon jól érzem magam, nagyon tetszik a 350-es, élvezem, hogy megyek tíz- tizenöt percet csak úgy, ahogy nekem tetszik, minden erőlködés nélkül.
Olvastunk egy nyilatkozatot korábban, abban az szerepelt, hogy még 3 versenyen indulsz ebben az évben. Tegyük ezt a dolgot tisztába.
Nincs szó semmilyen visszavonulásról, csak arról, hogy már nem fogok teljes szezont teljesíteni. Élsportról szerintem régóta nem beszélhetünk velem kapcsolatban, hiszen az azt jelentené, hogy ezzel foglalkozok éjjel-nappal, de erről már jó pár éve nincs szó. Abbahagyni nem fogom, ahhoz túlságosan sok időt töltöttem el ebben a sportágban, hogy csak úgy felakasszam a sisakot a falra. Emellett amíg örömet okoz, élvezem, addig csinálni szeretném, és ha edzésben vagyok, akkor még versenyeken is fogok indulni..

Tudod már, hogy mely versenyeken láthatunk idén? Hogyan képzeled el a jövőt a sportban és a privát életben?
Idén már indultam egy meghívásos versenyen otthon. Nagy hiba volt két heti motorozás után, de mindenképp rajthoz akartam állni. Még a 15 perces futam is kihívást okozott, az első futamban rendesen be is épültem egy kanyarban…. Továbbiakban a hazai bajnokin mindenképpen megpróbálkozok a versenyzéssel, valamint szeretnék a csapatbajnokira 100%-os formába kerülni és segíteni a Hell Ktm Kecskemétet a lehető legjobb eredmény elérésében.
A sportban jelen leszek továbbra is valamilyen formában, elindulok néhány versenyen, vagy éppen a pálya széléről fogok figyelni. A privát életben pedig lassan végezni fogok az egyetemen, valamint próbálok most már a pénzköltés helyett inkább a pénzkeresésre koncentrálni és elhelyezkedni.