«

»

jún 22

Musquin mindenhol érmes

A 250-es szuperkrossz és motokrossz, valamint a 450-es szuperkrossz után immár a 450-es motokrosszban is érmet szerzett Marvin Musquin. (Hegyi András)

A 450-es National 4. fordulójában fölényben voltak a nem amerikai krosszosok. A német Ken Roczen már az idei 3. győzelmét szerezte meg. Míg a francia Musquin az első érmét szerezte meg a sorozatban a 3. helyével. 2010 után fordult elő ismét, hogy egy versenyen két nem amerikai krosszos volt képes dobogóra állni a 450-es Nationalben. 2010-ben Unadillában a belga Clement Desalle a 2., míg az ausztrál Brett Metcalfe a 3. helyen zárt. Azaz 68 forduló után kerültek ismét fölénybe a dobogón a nem amerikai krosszosok.
A kétszeres világbajnok és egyszeres amerikai bajnok Marvin Musquin a 21. nem amerikai krosszos, aki képes volt dobogóra állni a 450-es Nationalben. Musquin Jean-Michel Bayle, Mickael Pichon, Sebastien Tortelli, David Vuillemin, Stephane Roncada és Christophe Pourcel mellett a 7. francia, aki érmes lett a National királykategóriájában. Míg Pichon, Roncada, Roczen, az ausztrál Chad Reed és Michael Byrne, valamint a Costa Rica-i Ernesto Fonseca mellett Musquin a 7. nem amerikai krosszos, aki a kiskategóriás szuperkrosszban és motokrosszban, illetve a királykategóriás szuperkrosszban és motokrosszban is éremre volt képes.