«

»

aug 31

Hat győztes

A kiskategóriás amerikai motokrossz bajnokság történetében az idei az 5. idény, amelyben 6 győztest avattak. (Hegyi András)

Joey Savatgy, Alex Martin, Jeremy Martin, Cooper Webb, Zach Osborne és Austin Forkner volt képes idén győzni a 250-es Nationalben. Az 1974 óta létező kiskategóriás Nationalben 1989, 1991, 1994 és 2005 után fordult elő hasonló. Míg az idei a harmadik 12 fordulós szezon, amelyben 6 különböző győztes volt.
1989-ben 13 fordulós volt a bajnokság. A szezonban Mike Kiedrowski, George Holland, Damon Bradshaw, Larry Ward, Guy Cooper és Jeff Matiasevich volt képes nyerni. Bradshaw nyert a legtöbbször, a Keleti Szörny 4-szer diadalmaskodott, azonban mégsem ő, hanem Kiedrowski lett a bajnok. Kiedrowski, aki 3 győzelmet jegyzett, 3 pontos előnnyel előzte meg Bradshawt a tabellán.

1991-ben szintén 13 fordulóból állt a sorozat. Guy Cooper, Doug Henry, Brian Swink, Mike Kiedrowski, Mike Brown és Larry Ward voltak a győztesek. Cooper 5-ször, Kiedrowski csak 3-szor nyert, mégis ő lett a bajnok.

1994-ben 12 fordulóban rendezték meg a bajnokságot. A győzelmeken Jeff Emig, Damon Huffman, Steve Lamson, Doug Henry, Ryan Hughes és Robbie Reynard osztozott. Az a Henry lett a bajnok, aki a legtöbb sikert aratta, 3-szor diadalmaskodott.

2005-ben is 12 fordulós volt a bajnokság. Grant Langston, Mike Alessi, Mike Brown, Broc Hepler, Ivan Tedesco és Andrew Short alkották a győztesek névsorát. Langston a 4 győzelmével a legeredményesebb volt, azonban mégsem ő lett a bajnok. Lansgton csak a 4. helyen zárta az idényt, ellenben Tedesconak 2 győzelem is elég volt a bajnoki címhez.

2016-ban viszont az a versenyző lett a bajnok, aki a legtöbbször nyert. Amíg Joey Savatgy 3, Alex Martin 2, Jeremy Martin, Zach Osborne és Austin Forkner 1-1 győzelemre volt képes, addig Cooper Webb a 12 forduló alatt 4-szer diadalmaskodott, amivel bajnok is lett.