«

»

okt 20

Kornél operáció előtt

November 16-án műtik Németh Kornélt
A legsikeresebb magyar motokrosszos idén debütált a Nemzetközi Hatnaposon, először kapott meghívót a magyar enduro válogatottba. Németh Kornél bemutatkozása azonban nem sikerülhetett. Sajnos kiállni kényszerült egy régi könyöksérülése miatt. Az operáció elkerülhetetlen. (Hegyi András)

Pont egy hete történt. Németh Kornél a Hatnapos első két napján kiegyensúlyozott volt a magyar válogatott legjobbjaként és egyre inkább kezdte megszokni a számára teljesen ismeretlen viadalt. A 2. nap viszont már voltak aggasztó jelek. Nagyon fájlalta a bal könyökét. De szó nem volt arról, hogy valami nagy baj lenne. A 3. nap rajtját azonban már nem tudta vállalni. Teljesen begyulladt, bedagadt, bevizesedett a bal könyöke. Olyannyira, hogy egyszerűen nem tudta behajlítani azt. Azaz képtelen volt a motorozásra. Kornél azonban így is menni akart tovább. De már nem lehetett. Egyfelől a szabályok miatt – aki kihagy egy napot a Hatnaposon, az már nem folytathatja a viadalt -, másrészről a durván bedagadt könyöke sem engedte ezt meg.

Egyből tudni lehetett, hogy műteni kell bal könyökét. Csak azt nem lehetett tudni, hogy hol és mikor. Németországban vagy itthon Magyarországon. Kornél a lehető legjobb megoldást szerette volna. Végül ezen a héten eldőlt, hogy november 16-án fogják megoperálni az általa nagyon jól ismert siófoki kórházban. „Már nem lehetett halogatni a hosszú évek óta sérült bal könyököm műtétjét, amely sérülés a lehető legrosszabbkor jött megint elő. Egyfelől nem sikerülhetett a debütálásom a Hatnaposom, pedig nagyon szerettem volna egy minél jobb eredményt elérni rajta. Másrészről decemberben elkezdődik már a teremenduro vb, amelyen mindenképpen ott akarok lenni. De hát ez van! Sajnos a régi sérülések miatt többszörös csontleválásom van a bal könyökömben. Ez állandóan nyomja az idegeket. Mostanra pedig olyan állapotba került a könyököm, hogy mindenképpen műteni kell. Az operációm november 16-án lesz. Egy nagyon híres könyökspecialistához kerültem, aki a siófoki kórházban fogja elvégezni a beavatkozást.”- nyilatkozta Németh Kornél, aki már elsősorban a műtét utánra gondol.

„Ott akarok lenni a teremenduro vb decemberi nyitóviadalán! Ez nekem és a csapatomnak is nagyon fontos. Remélem komplikációmentes lesz a műtétem és a felépülésem is rendben fog majd lezajlani. December 10-én ott akarok lenni mindenáron a lengyelországi szezonnyitón!”