«

»

okt 24

Musquin első 450-es győzelme

A 3. Red Bull Straight Rhythm viadalon a francia Marvin Musquin veretlenül diadalmaskodott. Ő az első, aki 250-es és 450-es motorral is győzni tudott a versenyen. (Hegyi András)

Marvin Musquin első 450-es szezonja nagyon jól sikerült. Sőt! A gyári KTM-es a szuperkrosszon már dobogókra volt képes. Ugyan egy fordulót kihagyni kényszerült csuklósérülés miatt, azonban az összetettbeli 7. helye elismerésreméltó. Aztán az amerikai motokrossz bajnokságban még inkább versenyképes volt. Dobogókkal a nagyon előkelő 3. helyen végzett. Ő lett a legjobb KTM-es!

A holtszezonban Marvin Musquin még inkább főszereplővé vált. Folyamatosan nagyon kiegyensúlyozott. Míg megnyerte az első 450-es diadalát is. Október 8-án az első ízben kiírt Supermotocross Kupán Németországban a 3. helyen zárt. A Las Vegas-i Monster Energy Kupán szintén a 3. helyen végzett október 15-én. Míg a Red Bull Straight Rhythm viadalon most szombaton ő nyert. Musquin 2014-ben ezen a versenyen már megnyerte a 250-es géposztályt. Tavaly kihagyta a viadalt. Idén visszatért és ellenállhatatlan volt. Előbb az edzésen volt a leggyorsabb. Majd mind a 8 futamában legyőzhetetlen volt. A nyolcaddöntőben Gregg Duffy, míg a negyeddöntőben Nick Wey ellen nyert Musquin. Az elődöntőben jobb volt, mint Trey Canard, aki debütált a gyári KTM csapatban. Canardnak pedig ez volt az első Red Bull Straight Rhythm viadala is. Majd Musquin a döntőben kétszer is gyorsabb volt csapattársánál, a 8-szoros amerikai bajnok Ryan Dungeynál. A kaliforniai versenyt idén először rendezték meg villanyfényben. Míg a gyári KTM csapaton kívül egyetlen más gyári alakulat sem szerepelt. De számos nagynevű privát motoros, Joshua Hansen, Nick Wey, Jeff Alessi, Nico Izzi, Kyle Chisholm és Darryn Durham szerepelt rajta.

Musquin még nem fejezte be az idei szezont, hiszen ott lesz novemberben a 34. Bercy Supercrosson. Ahol végre első ízben győzni akar!