«

»

okt 29

Fontanesi visszatért a Yamahához

A női motokrossz vb legsikeresebbje, a négyszeres olasz világbajnok Kiara Fontanesi nagyon hamar szakított a Hondával és egy év után visszaült arra a Yamahára, amellyel világhíres lett. (Hegyi András)

Tavaly nagyon váratlan bejelentést tett Kiara Fontanesi. 7 nagyon sikeres szezon után elhagyta a Yamahát és átigazolt a Hondához. Ugyebár Fontanesi 2012 és 2015 között zsinórban 4 vb-címre volt képes a Yamahával. Fontanesi azonban ki akarta próbálni magát a Hondán is, amely a női vb-n egyáltalán nem számít siker márkának. Fontanesi ugyan történelmi sikerekre volt képes a Hondával is, azonban a 2016-os idénye mégis kudarcnak számít. Amiért nagyon hamar hátat fordított a Hondának és inkább visszaigazolt ahhoz a Yamahához, amellyel a női vb legsikeresebbjévé vált.

Fontanesi képes volt egyedülálló teljesítményekre a Hondával. A Honda Fontanesinek köszönhetően megszerezte az első futam- és nagydíjgyőzelmét is a női vb 2008 óta tartó történetében. Míg Fontanesi hibátlan motorozással – 8 futam 8 futamgyőzelem – begyűjtötte az olasz női bajnoki címet is. Fontanesi 2008, 2010 és 2011 után lett ismét olasz bajnok. Fontanesi számára mégis inkább sikertelen szezon volt a 2016-os idény. A 7 fordulós női vb-n csak kétszer volt dobogós – a nagydíjgyőzelme mellett volt egy 3. helye. A többi nagydíjon ellenben legtöbbször csak mellékszereplő volt! A szezonnyitón az 5., a 2. fordulóban a 11., a 3. fordulóban a 14., a 6. fordulóban a 4., míg a szezonzárón a 10. helyen végzett csak. Így az összetettben is csak a 4. helyen végezhetett. Nem ehhez volt hozzászokva Fontanesi a yamahás korszakában. Emiatt olyan pletykák is napvilágot láttak, amelyek szerint a 22 éves signorina abbahagyja a karrierét.

Ezt azonban nagyon hatásos módon cáfolta Fontanesi. Október 27-én ugyanis bejelentette, hogy visszatér a Yamahához! És ismét a vb-címért akar küzdeni!