«

»

nov 08

Miskolci múltidő

Felhőbe hanyatlott a Bábonyi bérc, de még milyenbe. Miskolcon a motocross bajnokság második fordulójának résztvevői keverte portelhőbe, amely a 350-es kategória rajtja után kerekedett a motorok nyomában. Késöbb a változatosság kedvéért esőfellegek ereszkedtek, s miután lábukat a földig lógatták, a nap is kisütött. És hogy közben ki mit látott, az attól függött, ki honnan nézte a versenyt. A tova robogó motor nyergéből? A kötélkordon mellől? Vagy a versenybírák helyéről?
-Csoda jó kis buli volt. Jó ám, mert győztem. Ha nem győzök, akkor nem lett ilyen jó. – mondta Técsy Sándor, a vásárhelyiek versenyzője, aki akár csak Máté Sándor (Újpesti Dózsa) két babérkoszorút nyert. Técsy a 125 és 350-ben, Máté a 250 és 500-as kategóriában. Técsy szerint a 350-ben nagy volt a hajtás. – Láttam egy rést, belőttem… Aztán mégegyszer, gyerünk újból. Csak úgy pattogott alattam a motor. Mondtam magamban – nem számít öreg, de most nagyon menni kell…
– Több támogatást kell adni a vidékieknek, ez most is bebizonyosodott. Ezt már Nemes Sándor (MHS Szabolcs) motorosa mondta, aki a 250-esek futamában második lett. Ott vagyunk már az élen mindenütt. Sőt a 125-ben alig került be pesti az első 10-be. Pedig nekünk egyáltalán nem könnyű vidéken. Hetekig dolgozik a versenyző a gépén, de csak a futamon tudja meg, hogy milyen is a motorja. Pedig megbeszéltük otthon a taktikát is, meg hogy milyenek a kanyarok. – mondta a szabolcsi szakosztályvezető.
– Kellett itt annak tudni, aki végig birta versenyt – ezt már a Kazincbarcikáról átjött fiatalok egy csoportja mondta, nem kis lelkesedéssel. – Ez a Técsy ahogy ugrat az fantasztikus. A levegőben adja a gépnek a gázt. Jó a kis Weinbnch is. Kell ide bátorság, ideg, meg minden. De a motorok is jól birták.

Jól bírták. pedig nem volt könnyű dolguk, Mester Tivadar, a versenybíróság elnökének szavaiból is kiderült. – Ez a pálya más tipusú mint a többiek. Fordulékonyabb. nem olyan tempós. Zavart egy kicsit a por is, ezért nem lenne rossz, ha a miskolciak most pihentetnék a pályát oly módon. hogy új vonalat jelölnének ki, hadd nője be a régit a fű. Szinvoalas küzdelmeket láthattunk, különösen a 250-es géposztályban. Örvendetes Máté és Técsy jó formája. Técsy abban a stílusban motorozik, amely külföldön is egyre több sikert arat. Nem a gázadásra forditja a figyelmet, hanem egész lazán ül a gépen és testével irányitja. Szépen fejlődtek a vidékiek és körültekintő volt a Borsod megyei MHS rendezése. Így igaz…