«

»

nov 09

A Gariboldi csapat lett az új gyári Honda alakulat!

Kedden bejelentették, hogy az MXGP-ben az olasz Gariboldi alakulat lesz az egyedüli gyári Honda csapat. A milánói gárda négy év alatt az első számú hondás csapattá tudott válni. Ráadásul úgy, hogy egybeolvad a Team HRC-vel! (Hegyi András)

Amikor 2011-ben a Gariboldi csapat elhagyta a Yamahát és átszerződött a Hondához, a legtöbben úgy vélték, hogy nagyon rossz döntést hozott meg az alakulat. Ugyebár a Honda négy éve még nagyon versenyképtelennek tűnt mind az MX2-es vb-n, mind az MXGP-ben. Ráadásul a Honda vezércsapata a motokrossz világbajnokságon a nagyon nagy hondás hagyományokkal rendelkező Martin Racing, egy legendás olasz csapat volt. Alig pár év alatt azonban a Gariboldi csapat lett a Honda első számú alakulata. Hiszen a szlovén Tim Gajserrel történelmi vb-címekre volt képes, amiknek köszönhetően a Honda ismét a régi fényében ragyog és uralkodik a vb-n.

Gajser 2014-ben érkezett meg a Gariboldihoz. 2015-ben a csapattal előbb megszerezte a Honda első MX2-es vb-címét. Majd idén újoncként megszerezte a Honda első vb-aranyát a királykategóriában, az MXGP-ben is. A Gajser-Gariboldi páros egy csapásra a Honda szupersztárjává vált. Ez a szupersztár státusz pedig odáig vezetett, hogy a Honda kinevezte a Gariboldi csapatot gyári alakulatává is az MXGP-ben. Azaz 2017-ben a gyári Team HRC immár azonos a Gariboldi csapattal! Ez nagyon nagy szó! Már csak azért is, mert a Honda eredetileg azt akarta, hogy Gajser jöjjön át a Team HRC-be és hagyja el a Gariboldit. Hiszen a Honda számára visszás helyzet volt, hogy nem a Team HRC nyeri a vb-címeket, hanem egy gyári támogatott olasz alakulat. Gajser azonban ragaszkodott a Gariboldihoz és a tárgyalóasztalnál is ő győzött.

2017-ben a Gariboldi Team HRC csapatban Gajser csapattársa az orosz Jevgenyij Bobrisev lesz. Azaz az MXGP-ben két kelet-európai krosszos fogja képviselni a világ legnagyobb motorkerékpárgyárának, a Hondának a gyári csapatát! Mondja valaki, hogy nincs esélye a kelet-európai krosszosoknak!