«

»

nov 11

Érdekességek a 34. Bercy Supercross előtt

Brian Hsu a MauergépTeam színeiben Husqvarnával mutatkozik be. (Hegyi András)

-Justin Barcia debütál a Suzukival, hiszen a karriere alatt még sosem versenyzett Suzukival. Ha Barcia győzne a Suzukival, akkor begyűjtené a márka 2. sikerét a Bercyn. A Suzuki eddigi egyetlen győzelmét Larry Ward gyűjtötte be 1998-ban. Míg ha Barcia nyerne, ő lenne az első krosszos, aki két különböző márkával is bevette volna a Bercyt. Barcia 2010-ben és 2013-ban Hondával diadalmaskodott. Barcia pedig az esetleges sikerével a legsikeresebb amerikai is lenne a Bercy történetében, hiszen ő lehetne az első 3-szoros amerikai győztes.
-Ha amerikai győzelem születne idén a Bercyn, az már a 25. győzelme lenne az amerikaiaknak, akik közül 18 krosszos lett már a Bercy Királya.

-Ha amerikai győzelem születne, akkor mindenidők leghosszabb amerikai győzelmi sorozatát érnék el a tengerentúli krosszosok a Bercyn. 1984 és 1989, 1992 és 1998 között egymás után 7-szer győztek az amcsik, akik idén immár az egymás utáni 8. diadalukra készülnek, hiszen 2008 óta veretlenek a leghíresebb európai szuperkrossz versenyen.
-A Yamaha is jubileumra készül. Ha a francia Romain Febvre vagy a svájci Arnaud Tonus győzne, akkor a háromhangvillás márka a 10. győzelmét jegyezné a Bercyn.

-Marvin Musquin, Romain Febvre és Jordi Tixier közül kerülhet ki a 4. motokrossz világbajnok, aki győzelemre lenne képes a Bercyn. A múltban a világbajnokok közül a francia Jean-Michel Bayle és Christophe Pourcel, valamint a dél-afrikai Grant Langston nyert.

-Justin Barcia és Arnaud Tonus mellett Brian Hsu is új márkával debütál a Bercyn. Hsu a Husqvarna nyergében mutatkozik be a nemzetközi porondon. Ha a magyar Husqvarna Maurer-Gép Racing újonca nyerne, akkor ő lenne az első, aki nem Hondával, nem Yamahával, nem Kawasakival, nem KTM-mel és nem Suzukival győzne a Bercyn.