«

»

dec 30

Anderson a fekete ló?

A gyári Husqvarna csapat vezére, az amerikai Jason Anderson 2015 óta folyamatosan fejlődik, folyamatosan történelmi eredményeket ér el, folyamatosan meglepetésekkel szolgál a 450-es szuperkrosszban. 2017-ben még nagyobb bravúr sem elképzelhetetlen tőle. Csapattársa, Christophe Pourcel viszont már akkor is elégedett lenne, ha legalább érmet szerezne. (Hegyi András)

Amióta a KTM tulajdonában lévő Husqvarna 2015-ben visszatért a szuperkrossz királykategóriájába, a Husky rendre a középpontban volt Jason Anderson révén. Andersonnak egyértelműen nagyon fekszik a szuperkrossz! 2015-ben 1976 után ismét érmet szerzett a Huskynak. Míg 2016-ban begyűjtötte a Husky első győzelmeit a szuperkrossz királykategóriájának a történetében. Nem kis meglepetésre a 3. helyen végzett az összetettben. Ilyen elöl még sosem végzett husqvarnás versenyző! Anderson tehát az egyik nem is olyan titkos esélyese a 2017-es 450-es szuperkrossz bajnokságnak. Ez még akkor is így van, ha a holtszezonban nem versenyzett és igazán nem tudjuk, hogy milyen formában várja a startot. Ugyebár Anderson a National után a Nemzetek Krosszán is megsérült – lábsérülést szenvedett – és azóta nem versenyzett.

A gyári Husqvarna csapat másik tagja, a francia Christophe Pourcel is sérülések után van. Előbb a szuperkrosszban, majd a Nationalben sérült meg. Az amerikai motokrossz bajnokságban a kétszeres 250-es szuperkrossz bajnok csigolyasérülést szenvedett. Nagyon sokáig nem ülhetett motorra. Róla sem lehet tudni, hogy milyen formában készül a 450-es szuperkrossz rajtjára. Egy valami azonban biztos. A 2006-os MX2-es világbajnok 2016-ban debütált a 450-es szuperkrosszban, ahol nem volt képes éremre. Sőt! Pourcel az összetettben csak a 15. helyen végzett, a legjobb helyezése egy 7. hely volt. Azaz 2017-ben már az is bravúr lenne tőle, ha legalább a dobogóra állhatna a sorozatban.