«

»

dec 31

Négy magyar a Dakar-rajtnál

Ismét lesznek magyar tagjai a Dakar-mezőnynek, négy motoros vág neki a közel 9000 kilométeres távnak.

Gyenes Emanuel (32, KTM) a legnagyobb név közülük, hiszen a romániai versenyző 2016-ban a tizennegyedik lett. „Sikerült a legjobb tizenöt közé beverekednem magam, a következő cél a top 10-be kerülés” – nyilatkozta a 29-es rajtszámú motoron ülő Gyenes.

A szerbiai Saghmeister Gábor (45) az eddigi összes dél-amerikai megméretésen részt vett, s csak 2012-ben és 2015-ben nem ért célba – a legjobb eredményét 2014-ben produkálta, 53. lett. „- A legutóbbi Dakaron a tizedik napon hatalmasat buktam egy sziklában. A szakaszból hátralévő 140 kilométert nagy kínok között tettem meg, a célban mondták, hogy eltört a kezem. Ám nem adtam fel, a következő szelektíveket is teljesítettem, pedig minden egyes kődarab óriási fájdalmat okozott. Ez a Dakar. Küzdelem a végsőkig” – magyarázta a 72-es rajtszámú KTM tulajdonosa.

Dési János (38) az ötödik Dakarjára készül, az eddigi legjobb szereplésekor, 2014-ben az 54. pozícióban végzett. „Pokoli nehéz küzdelem vár mindenkire, a legfontosabb az, hogy teljesítsem a futamot” – mondta a 141-es számú KTM pilótája.

Abszolút újonc Horváth Lajos (43), aki élete álmát valósítja meg – a 160-as számot kapó KTM-jét a váci püspök áldotta meg. „Eredményben nem gondolkodom, számomra az a legfontosabb, hogy célba érjek, s az emlékérmet hazahozhassam, és megmutathassam azoknak, akik bíztak bennem, támogattak” – mondta Horváth.