«

»

jan 22

Roczen nem lesz bajnok!

A német sztár a 3. forduló döntőjében durván bukott. Eltört a bal alkarja. Idén biztosan nem lehet bajnok! (Hegyi András)

Ken Roczen terveinek annyi! Októberben a Las Vegas-i Monster Energy Kupán megúszott egy félelmetes bukást a Honda nyergében, azonban most a 3. fordulóban nagyon nem volt szerencséje.

Roczen nagyon rosszul startolt. Csak a 16. helyen kapta el a rajtot. Ezt követően viszont nagyszerű volt. Kés a vajban effektus. Az 1. körben már a 7. helyen motorozott, az 5. körben pedig már a 3. helyen. Ezt követően viszont megtorpant. De a legrosszabb a 10. körben következett be. Elrontott egy hullámsort és nagyon csúnyán csapódott be a földre. Az eredmény: nyílt törés a bal alkarjában. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Roczen nem lehet bajnok idén.

Hogy a Honda Roczen nélkül mire lehet képes? Csapattársa Cole Seely idén először érmes lett a 3. fordulóban a 3. helyével. Azaz a CRF450R egy nagyon versenyképes motor, míg Seely a 4. helyen áll az összetettben. Seely azonban nagyon jól tudja, hogy a KTM-es Ryan Dungey ellen, – aki a szombati győzelmével az összetettben is az élre állt-, nagyon-nagyon nehéz lesz.