«

»

jan 28

Roczen túl van három műtéten

Lehetséges, hogy a Honda német sztárja csak 2018-ban fog ismét versenyezni. (Hegyi András)

Ken Roczen nagyon súlyos sérüléseket szenvedett el. Az egymás utáni vizsgálatok folyamán derült csak ki, hogy több, nagyon súlyos sérülést szenvedett el a gyári hondás, akinek emiatt több műtéten kell átesnie. Roczenen a múlt szombati durva balesete óta immár három többórás műtétet végeztek el. A műtétek pedig előreláthatólag február harmadikáig biztosan el fognak húzódni.

Ken Roczen négy komolyabb sérülést szenvedett el. A bal alkarjában nyílt orsócsonttörést szenvedett el. Emiatt súlyos izom, ínszalag és ínsérülést is elszenvedett. Emellett megsérült a könyöke és a csuklója is. Könyök és csuklóficamot is elszenvedett. A nyílt törés és a szöveti sérülések akár 6 hónap felépülési időt is igényelhetnek. Míg a könyök és a csuklósérülések akár sokkal többet is! Hiszen az ízületi sérülések nagyon kényes sérülések, amelyek gyógyulási ideje sokkal hosszabb távú. Azaz egyáltalán nem biztos, hogy a május 20-án rajtoló amerikai motokrossz bajnokság rajtjánál már ott lehet Ken Roczen!

De van ennél rosszabb forgatókönyv is. Hiszen az is lehetséges, hogy Roczen a teljes Nationalt kihagyni kényszerül majd. Emiatt egyáltalán nem lenne biztos az sem, hogy a Nemzetek Krosszát vállalja-e. Ugyebár Roczen bejelentette, hogy többévnyi kihagyás után idén biztosan ott lesz a német válogatottal. Roczen súlyos sérülései miatt teljesen bizonytalan, hogy mikor térhet vissza a német sztár. Egyáltalán nem kizárt, hogy majd csak 2018-ban láthatjuk viszont!

Roczent vasárnap, szerdán és most pénteken is megoperálták. A Colorado-állambeli kisvárosban, a Vailben található Steadman Klinikán kezelik a gyári hondást. Ez a klinika egy sportorvoslási és ortopéd sebészeti központ. Roczent egy elismert felkar-specialista, Randy Viola kezeli. Roczen előreláthatólag jövő hét végén hagyhatja el a kórházat, amely után a rehabilitációját már a floridai otthonában fogja majd megkezdeni.