«

»

jan 29

Reed 2003 óta mindig érmes!

Ugyan Chad Reed nem nyert, de mégis fantasztikus teljesítményt nyújtott a 2. helyével, aminek köszönhetően a közel 35 éves ausztrál rekordokat ért el. (Hegyi András)

Chad Reed feltámadt! Nagyon emlékezetes módon! Az első három fordulóban se a Yamaha, se Reed nem volt képes dobogóra. Most szombaton viszont a Yamaha és Reed is főszereplők voltak. A Yamaha megmutatta, hogy az YZ450F nagyon is versenyképes. Míg Reed sokadszorra bebizonyította, hogy vele mindig kötelező számolni a szuperkrosszban.

Nos, Reed több dolog miatt is nagyon elégedett lehet. Az első 3 fordulóban esélytelen volt a dobogóra. Az idénynyitón a vízpumpa hibája miatt ki kellett állnia. A 2. fordulóban a 9., míg a 3. fordulóban a 7. helyen végzett. Phoenixben viszont egy közepes start után ő nyújtotta a legnagyobb izgalmakat. Hiszen nagyon emlékezetes módon nyerte meg a párbajt Ryan Dungey ellen, aminek köszönhetően Reed lett a második. Azaz ő lett az első yamahás érmes idén. Nem pedig a sztár újonc Cooper Webb. Ez is számít!
Reed a 207. királykategóriás viadalán a 131. érmének ünnepelhetett! Nagyon nagy számok! A versenyek számát illetően Reed az örökranglistán befogta Kevin Windhamet és már csak Mike LaRocco van előtte 227 starttal. Reed egy másik listán is feljött a 2. helyre Mike LaRocco mögé.

Reed 2003 óta mindig képes az éremre! Azaz zsinórban már a 15. idényében lett dobogós a mostani 2. helyével. Reednél csak a Szikla, azaz LaRocco rendelkezik hosszabb érmes sorozattal. LaRocco 1989 és 2005 között egymás után 17 idényben szerzett érmet. Legyünk biztosak benne, Reed meg akarja dönteni LaRocco rekordját!