«

»

Már 15

Ferrandis első szuperkrossz érme

Herlings egykori ellenfele idén mutatkozott be a 250-es amerikai szuperkrosszban. A 4. versenyén már éremre volt képes a 3. helyével. Ő a 9. francia dobogós a kiskategóriás amerikai szuperkrosszban. (Hegyi András)

A francia iskola megint bizonyított. Dylan Ferrandis nagy névnek számított a motokrossz vb-n. 2 nagydíjgyőzelemre és 19 dobogóra volt képes. 2014 és 2016 között a 3-szoros világbajnok Jeffrey Herlings egyik legnagyobb riválisa volt. A Nemzetek Krosszán még nagyobb sztár volt, hiszen 2014-ben tagja volt a győztes francia válogatottnak. Ferrandis sikerei ellenére mégsem lehetett tudni igazán, hogy mire lesz képes a francia Amerikában, ahová idén érkezett meg. Hiszen Amerikában minden újnak számított neki.

A szuperkrosszban abszolút újonc volt, míg a Yamaha is teljesen új volt neki, hiszen 2011 és 2016 között a vb-n csak Kawasakival versenyzett.
Ferrandis azonban elég gyorsan alkalmazkodott az amerikai újdonságokhoz, hiszen a 4. szuperkrossz viadalán már éremre volt képes a Yamahával. A vb-n csak a 2. szezonjában tudott dobogóra állni. Ferrandis a 27. nem-amerikai krosszos lett, aki éremre volt képes a kiskategóriás amerikai szuperkrosszban. Míg Mickael Pichon, Stephane Roncada, Steve Boniface, Eric Sorby, Christophe Pourcel, Marvin Musquin, David Vuillemin és Rodrig Thain mellett a 9. francia krosszos, aki érmet szerzett a kiskategóriás amerikai szuperkrosszban. Ezenkívül Vuillemin, Roncada és Thain mellett ő 4. francia, aki Yamahával lett érmes a 125/250 szuperkrosszban.

Francia érmesek a 125/250 amerikai szuperkrosszban
Stephane Roncada 26 dobogó
Marvin Musquin 20
Mickael Pichon 18
Christophe Pourcel 15
David Vuillemin 7
Rodrig Thain 6
Eric Sorby 6
Steve Boniface 4
Dylan Ferrandis 1