«

»

Már 15

Cianciarulo 3 év után ismét nyert

Sok-sok sérülés után újra győzni tudott Adam Cianciarulo. A karriere 4. sikerét aratta a 250-es szuperkrosszban. (Hegyi András)

Adam Cianciarulot Amerikában mindenidők egyik legnagyobb tehetségének tartották. Lehetett is, hiszen 11 amatőr bajnoki címet jegyzett. A profik között azonban eddig még egyetlen bajnoki címre sem volt képes. Pedig 2013 óta profiskodik a 250-ben. Ennek elsősorban az az oka, hogy Cianciarulo nagyon sérülékeny. Különösen a szuperkrosszban. 2014-ben még fantasztikusan debütált. Az első viadalát azonnal megnyerte. A 6 versenyén 3 győzelmet aratott, bajnokesélyes volt. Aztán megsérült, ahogyan 2015-ben és 2016-ban is.

Idén tért vissza a szuperkrosszba, ahol ismét nagyon versenyképes. A Keleti-parton az első két fordulóban még nem volt érmes. De a 3. fordulóban már a 2. helyen végzett, míg Daytonában győzni tudott. Azaz 2014 után újra képes volt győzni. Blake Baggett mellett Ő a 2. kawasakis, aki 3 év szünet után tudott ismét diadalmaskodni.

Cianciarulo emlékezetesen nyert ismét. Megnyerte a csapattársa, Joey Savatgy elleni párbajt, amelyben folyamatosan maga mögött tudta tartani a riválisát. Különösen azért örült, mert Daytona a számára igazi hazai versenynek számít. A pálya közelében nőtt fel, járt általános iskolába. Gyerekkorában itt látott először szuperkrossz viadalt. 2014-ben még csak második lett a pályán, azonban idén ő szerezte meg a Kawasaki 11. daytonai sikerét a kiskategóriás szuperkrosszban. A Kawasaki 2014 után nyert újra Daytonában.