«

»

Már 26

Tomac 7. győzelme

Eli Tomac zsinórban már a 4. győzelménél tart. Már csak 7 pontra van Dungey mögött, aki zsinórban a 4. versenyén volt esélytelen Tomac ellen. (Hegyi András)

Eli Tomac még sosem volt ennyire versenyképes egy szuperkrossz idényben. 2012-ben és 2013-ban a Nyugati-parti 250-es szuperkrosszban zsinórban 3-szor nyert, míg 2013-ban 5 győzelmet jegyzett ugyanitt. Idén viszont Tomac már hét sikernél jár és most szombaton már az egymás utáni negyedik győzelmét ünnepelhette meg.
Tomac természetesen ismét szűk klubokba tudott bekerülni. Jimmy Ellis, Bob Hannah, Ricky Johnson, Damon Bradshaw, Jeremy McGrath, Ricky Carmichael, Chad Reed, James Stewart és Ryan Villopoto mellett Tomac a 10. krosszos, aki egy királykategóriás szuperkrossz idényben legalább négyszer győzött zsinórban. Carmichael, Stewart és Villopoto mellett Tomac a 4. kawasakis, aki egy királykategóriás szuperkrossz idényben legalább négyszer nyert egymás után, és aki legalább 7 győzelemre volt képes egy idényben. Carmichael, Stewart és Villopoto mindig bajnok lett, amikor egy idényben zsinórban négyszer nyert a Kawasakival.
Tomac is egyre inkább bajnokesélyes. Már csak 7 pontra van az éllovas Ryan Dungey-tól. Amíg Tomacnak minden sikerül, addig Dungey rendre elrontja a startját. Tomac most szombaton Detroitban jól rajtolt, majd pár kör elteltével az élre állt és elhúzott. Pedig Dungey csapattársa, Marvin Musquin nagyon gyors volt Detroitban (is). Dungey viszont Toronto és Daytona után ismét nagyon hátulról kezdte meg a versenyt. A 8. helyről kellett felzárkóznia. Ami nem is ment könnyen, hiszen a 3. helyért is meg kellett küzdenie egy márkatárssal, Davi Millsapsszal.

A KTM versenyzői, a gyári KTM duó, Musquin és Dungey a mezőny többi tagjához képest kiemelkednek. Van azonban egy kivétel, ő a vezérkawasakis Eli Tomac. Hátra van még 5 forduló. Tomac egyre magabiztosabb, Dungey viszont csak érmekre képes. Ez jelenleg nem biztosíték Tomac ellen. Ha Tomac így folytatja, akkor hamarosan nem Dungey lesz az éllovas. Dungey-nak mindenképpen győznie kell már. De nem csak Dungey-nak kell a határon motoroznia. Azaz még lehetnek izgalmak, fordulatok a Tomac-Dungey párbajban. Emlékezzünk csak a 2010-es idényre. A kawasakis Ryan Villopoto nagyon zárkózott fel Dungeyra, ugyanúgy többször nyert Dungey ellen, mint idén Tomac. Aztán Villopoto súlyos lábsérülést szenvedett és Dungey lett a bajnok.