«

»

Már 29

Smith első győzelme

Nagyon emlékezetes viadalon szerezte meg a KTM-es Jordon Smith az első szuperkrossz diadalát. Ő a 12. KTM-es győztes a kiskategóriás szuperkrosszban. (Hegyi András)

A 21 éves Jordon Smith biztos, hogy örökre megjegyzi az első szuperkrossz diadalát. Az előfutamában volt egy balesete, amiért csak az utolsó esély futamból került be a döntőbe, ahol a rajtnál egy tömegbukást okozott. A hondás Christian Craig és főleg Zach Osborne nem úszta meg a balesetet – Osborne egy kerékcsere után csak a 18. helyen végzett – , ellenben Smith csak kisodródott. Utána is voltak hibái, de mégis megnyert egy négyes csatát a kawasakis Adam Cianciarulo és Joey Savatgy, valamint a yamahás Dylan Ferrandis ellen.

Előbb felzárkózott Jordon Smith a hármas élbolyhoz. Aztán Cianciarulo bukott. Ahogyan Savatgy is. Smithnek volt egy ütközése Ferrandisszal. De Smith ismét feljött. Látványosan párbajozott Ferrandisszal és Savatgyval egy hármas élbolyban. A hajrára végül Smith és Savatgy maradt, akik nagyon jól ismerik egymást, hiszen sokáig együtt edzettek. A párbajt Smith nyerte meg, aki a 3. idényében, a 17. szuperkrossz versenyén nyert először.

Smith 2015 óta profiskodik. 2015-ben és 2016-ban a Geico Honda csapatnál csak egyetlen éremre volt képes. Idén bekerült a TLD KTM csapatba, ahol már 3 éremnél jár és már győzni is tudott.

A KTM tehát 2005, 2013 és 2015 után mind a két kiskategóriás bajnokságban, Nyugaton és Keleten is győzni tudott. Shane McElrath idén két győzelemnél tart Nyugaton. McElrath és Smith pedig történelmet írt a KTM-mel. Ez az első olyan idény, hogy két krosszos is a KTM nyergében szerezte meg a karriere első szuperkrossz győzelmét. A TLD KTM számára is történelmi az idei 250-es idény, hiszen a csapat számára ez az első szezon, hogy két versenyzője is győzni tudjon. A TLD csapat és a KTM 2015 óta működik együtt.

A KTM kiskategóriás szuperkrossz győztesei:
Marvin Musquin 11 győzelem
Ken Roczen 6
Nathan Ramsey 5
Jason Anderson 4
Joshua Hansen 2
Shane McElrath 2
Grant Langston 1
David Pingree 1
Brock Sellards 1
Jessy Nelson 1
Justin Hill 1
Jordon Smith 1