«

»

Már 31

Stewart csak októberben tér vissza?

Az egyik legfontosabb kérdés jelenleg az amerikai motokrosszban az, hogy vajon visszatér-e még a 7-szeres amerikai bajnok James Stewart. Ezen a héten olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint igen. De csak majd októberben… (Hegyi András)

Február végén olyan híresztelések láttak napvilágot, amelyek szerint James Stewart ott lesz Daytonában a szuperkrossz versenyen. És amely után immár folyamatosan versenyezni fog. Nos, a pletykákból nem lett semmi. Most március végén újabb hírek keltek szárnyra vele kapcsolatban, melyek azonban már sokkal hihetőbbek.
Állítólag Stewart nagyban készül a visszatérésére, amelynek a szervezése nem megy gyorsan és könnyedén. A hírek szerint Hondával fog visszatérni. Privát hondás lenne, nem kapna gyári támogatást a Hondától. Pontosan ezért megy ilyen lassan a visszatérése. Lehetőségei szerint a legütőképesebb technikát akarja megszerezni magának privát hondásként is. Ami nem egy egyszerű feladat. Hiszen egy széria CRF450-et kell versenyképessé tennie, nem gyári alkatrészekkel. Stewart nem kapja meg a HRC-től a gyári csapat blokkját, ahogyan a Showától sem kapja meg a gyári csapat felfüggesztéseit. Nem kapja meg a legújabb fejlesztésű levegős-rugós teleszkópot például.

Stewart visszatérése tehát nagyon nem megy könnyen. Emiatt a szuperkrosszban valamint az amerikai motokrossz bajnokságban sem láthatjuk idén. A pletykák szerint az októberi Monster Energy Kupán debütálna Las Vegasban a Hondán a saját csapatával.
A 32 éves Stewart eddig Kawasakival, Yamahával és Suzukival versenyzett. Hondával soha.