«

»

ápr 14

Plessinger révén először nyert a Yamaha

Az egykori enduros pontosan egy év után nyert ismét a 250-es szuperkrosszban. (Hegyi András)

A Yamaha eddig nem volt főszereplő az idei szuperkrossz idényben. A háromhangvillások Seattle előtt nem tudtak nyerni se a 450-ben, se a 250-ben. Az elmúlt szombaton azonban végre megszületett az első Yamaha győzelem a szuperkrosszban 2017-ben. A 21 éves Aaron Plessinger megszerezte a karriere második 250-es szuperkrossz sikerét. 2016 áprilisa után diadalmaskodott ismét.
Plessinger a Nyugati-parti sorozat első 6 fordulójában nem volt képes győzni. Az első 6 viadalon négyszer volt dobogós. Kétszer második, kétszer harmadik volt. A kéthónapos szünet után azonban egyből nyerni tudott. Seattle nagyon feküdt neki. Ami nem meglepő, hiszen egykori endurosként nagyon fekszenek neki a nagyon szétjárt, mély nyomos, rumplis pályák. Amilyen Seattle-ben is volt. Egy baleset miatt két rajt volt és mindkét futamban Plessinger volt a legjobb, Kelet után Nyugaton is képes volt győzni. Előtte csak Mike LaRocco, John Dowd, Ernesto Fonseca és Ryan Sipes volt még képes hasonlóra a yamahások közül a kiskategóriás szuperkrosszban.

Yamahások, akik mind a Nyugati-parti, mind a Keleti-parti kiskategóriás szuperkrosszban nyertek

Mike LaRocco
A Szikla 1988-ban Keleten, 1989-ben Nyugaton győzött.

John Dowd
Az amerikai motokrossz örök fiatalja 1996-ban és 1997-ben Keleten, míg 1998-ban Nyugaton diadalmaskodott. 33 évesen ő mindenidők legidősebb győztese a kiskategóriás szuperkrosszban.

Ernesto Fonseca
A legsikeresebb Costa Rica-i krosszos 1999-ben és 2000-ben Keleten, 2001-ben Nyugaton győzött.

Ryan Sipes
Az enduroban világhíressé vált krosszos 2011-ben Keleten, majd 2012-ben Nyugaton aratott sikert.

Aaron Plessinger
Az egykori enduros 2016-ban Keleten, idén pedig Nyugaton tudott győzni.