«

»

ápr 14

Új szakágvezető motocross sportunk élén.

Először történt, hogy ilyen hosszú időn át nem volt betöltve ez a fontos tisztség, igy aztán örömmel vettük a hírt, hogy ifj. Kerner László kinevezésével megoldódott a vajúdó probléma.
Bizonyára nem kell Őt különösebben bemutatni, 18 éves versenyzői múltja, az élsportban elért eredményei magukért beszélnek. Külön öröm, hogy a sportág történetében első alkalommal kerül vezetőnek szakirányú végzettséggel, egyetemi diplomával rendelkező személy. A rá jellemző nyugodt és kiegyensúlyozott stílus, a sportszakmai felkészültség, a versenysportban szerzett tapasztalat igazán jó ajánló levél. Egyértelmű, hogy egy igazán alkalmas vezető veszi kézbe a szakág irányítását.
Új tisztségében történt bemutatkozása során az alábbiakat nyilatkozta:
„ – A szakág működtetését és összetartását tűzöm ki fő célul, az arra alkalmas és tenni akaró szakemberek segítségével. A jelenlegi működés részleteinek birtokában és a szabályok teljes körű megismerése után szeretnék a Szakági Tanáccsal egy rövid és egy hosszú távú koncepciót kialakítani az egyesületek és a versenyzők véleményeinek bevonásával. Olyan irányelvekre gondolok, ahol a versenyzők többségének érdeke a fő cél.
Az egyesületi vezetők, a versenyzők, valamint a Szakági Tanács irányából szükségesnek és
elvárhatónak tartom minden esetben a kompromisszumkészséget és a közös hangot, mert csak
így szüntethető meg a kettősség. Összefogásra kérek mindenkit, aki a legcsekélyebb szinten is
fontosnak tartja egy szervezett magyar motocross működését, a sportág jövőjét.

A korábbi szakágvezetőkkel érdemi párbeszédet kívánok lefolytatni a sportág jövőjéről,
szeretném meghallgatni a véleményüket, tanácsaikat.
Fontosnak tartok egy stabil versenyrendszert és annak szabályainak megalkotását, melyben
mindenki tudja, mire számíthat az adott versenynapon, a következő héten és a következő években.

Számomra az utánpótlás nevelés, az utánpótlás versenyrendszere az egyik legfontosabb feladat
ahhoz, hogy sportunk fejlődni tudjon.

A 2017-es év a korábbi Szakágí Tanács által alkotott Alapszabály szerint működtethető kizárólag, így arra szánom az év hátralévő részét, hogy megismerjem, átlássam a motocross szervezeti, működési szabályzatát, folyamatát, majd gondosan előkészítsem a 2018-as versenyszezont.
Egy olyan Szakági Tanács felállítását tervezem, melyet döntően új és fiatal tagok alkotnak. Természetesen semmilyen személyes vonulat nincs a korábbi tagok irányába, mi több gondolataikra, tanácsaikra és véleményükre is számítok, és szívesen fogadom őket. Első körben az új SzT. tagjait 4-5 főben maximalizálom. A kevésbé, vagy egyáltalán nem aktív tagjait maradéktalanul eltávolítom.

Továbbá fontosnak tartom a mindenkori válogatott versenyzői keret működtetését olyan felmenő rendszerben, amiben mindig a legrátermettebb versenyzők képviselik hazánkat a junior és felnőtt kategóriákban. A válogatott edzőtáborainak, felkészítésének megszervezését több szakképzett edző közreműködésével szükséges irányítani, eredményes szereplést remélve a nemzetközi mezőnyben.”

A magunk részéről biztosak vagyunk abban, hogy a motocross tábor egyöntetűen bizalommal fogadja Kerner László kinevezését és sok sikert kívánunk munkájához.