«

»

ápr 21

50

Cairoli a fantasztikus olaszországi sikerével megszerezte az 50. nagydíjgyőzelmét a KTM nyergében. Csak Herlings és Everts volt még képes ugyanazzal a márkával legalább félszázszor diadalmaskodni. (Hegyi András)

Az olasz legenda ismét befogta a 6-szoros világbajnok Joel Robert-t. A 2012-es Cseh GP-n Cairoli begyűjtötte a karriere 50. nagydíjgyőzelmét, azaz az örökranglistán utolérte a belga legendát. Míg az elmúlt vasárnap Cairoli ismét az 50. nagydíjgyőzelmét ünnepelhette meg. Immár a KTM nyergében. A szicíliai 2010 óta versenyzik a KTM-nél. Azóta az egykori yamahás a KTM legendájává vált.

Az Olasz Nagydíjon Cairoli parádé volt. Az 1. futamban előbb megnyerte a Tim Gajser elleni párbajt, majd a hajrában Arnaud Tonus ellen diadalmaskodott. A 2. futamban sokkal nehezebb dolga volt. Ismét jól startolt, de a 2. kanyarban bukott. Többen belementek hátulról. A 2. helyről visszaesett a 22. helyig. Ezután következett minden idők egyik legnagyszerűbb felzárkózása. Egy olyan pályán, amelyen nehéz előzni, és amelyet nem is nagyon kedvel Cairoli. A 8-szoros világbajnok 20 versenyzőt előzött meg a felzárkózása alatt. Káprázatos block passzokat mutatott be. Míg az utolsó, legfontosabb előzésére az utolsó körben került sor. Feljött a 2. helyre, aminek köszönhetően megnyerte a nagydíjat.
Cairoli megmutatta mindenkinek, hogy ő idén mindenre képes lehet. Ő a vb-címre hajt!

Cairoli a 79. nagydíjgyőzelmét szerezte meg az elmúlt vasárnap. Amelyek közül immár 50 sikert az osztrák KTM nyergében ért el. A holland Jeffrey Herlings és a belga Stefan Everts mellett Cairoli a 3. krosszos a vb történetében, aki legalább 50 nagydíjgyőzelmet ugyanazzal a márkával ért el. Herlings 61-szer a KTM-mel, míg Everts 58-szor a Yamahával lett nagydíjgyőztes.