«

»

máj 01

Motocross a javából.

Gyönyörűen előkészített pályán, kellemes napsütéses időben rendezték Vásárhelyen a junior- senior bajnokság idei második fordulóját, ahol a reggeli gépátvételnél több, mint 90 versenyző adta le a nevezését.

A verseny során a legkisebbeknél, az 50 köbcentis géposztályban Orlov Ferenc, 65-ben az orosházi Zanócz Noel, 85-ben a vásárhelyi Técsy László Márk győzött. A senior kategóriák összevont értékelésében három egykori nagyágyú, Grillmayer Gábor, Kamrás Károly és Ionut Cojanu állhatott dobogóra. A nők versenyében az osztrák Elena Kapsaer fölényesen nyert a román Stefania Bancilia és a többszörös magyar bajnok Molnár Alexandra előtt.
A Junior MX2-es kategóriában Kiss Márk volt a nyerő, második Klausz Norbert,a szegedi Lévai Csaba harmadik helyen végzett. A meghívásos élsport versenyben a korábbi bajnok Déczi Balázs győztesként ünnepelhetett a dobogón, Pergel Márk másodikként, a helyi kedvenc Nagy Alex bronzéremmel zárt.
A junior 50, 65, 85, MX2 és lady futamok pénzdíjai mellett a román lány, mint leggyorsabban rajtoló versenyző elnyerte a Sony-cég okos telefonját is.
Az izgalmas és hangulatos egész napos program ráadásként Bódi Csabi nótaénekes nagysikerű fellépésével zárult.

A rendező Center Motorsport Club ezúton is megköszöni a versenyzők remek szereplését, a közönség szurkolását, a szponzorok támogatását és a segítők precíz munkáját. Külön köszönet a Borka Extrém Motor SE vezetőinek közreműködésükért, mellyel emelték és színesítették a rendezvény színvonalát.