«

»

aug 01

Musquin: egyre feljebb a ranglétrán

Marvin Musquin Amerikában egyre több rekordot jegyez a KTM versenyzők és a franciák között is. (Hegyi András)

A kétszeres világbajnok és egyszeres amerikai bajnok Marvin Musquin idén másodéves a 450-es amerikai bajnokságban. A tavalyi újonc szezonjához képest nagyon felgyorsult és sokkal kiemelkedőbb eredményekre képes.

Megszerezte az első 450-es szuperkrossz és motokrossz győzelmét. Az első francia, aki a 250-es szuperkrosszban és motokrosszban, valamint a 450-es szuperkrosszban és motokrosszban is győzelemre volt képes. Az Ő révén 2001 után hangzott fel ismét a francia himnusz a 250/450 Nationalben.

Musquin az elmúlt szombaton immár a szezonbeli 3. győzelmét aratta a királykategóriás Nationalben. Ő az első francia, aki ilyenre képes. Míg 2000 után fordult elő ismét, hogy egy francia egymás után kétszer nyerjen. 17 éve David Vuillemin duplázott. A francia örökranglistán a győzelmek tekintetében Musquin befogta Sebastien Tortellit és Vuillemint is. Mindhármuknak 3-3 győzelme van. Az érmek számát illetően Musquin már 11 dobogónál tart, azaz ugyanannyi van neki, mint Vuilleminnek és Jean-Michel Bayle-nek.

A KTM örökranglistán is egyre előkelőbb helyen áll Musquin. A 11 dobogóját csak a KTM nyergében szerezte meg, azaz több van neki, mint a német Ken Roczennek, aki 10-szer volt érmes az osztrák márkával. Csak a legeredményesebb KTM versenyzőnek, Ryan Dungey-nak van több dobogója. A National előtt visszavonult Dungey 48-szor volt érmes a KTM-mel a 450-es Nationalben.