«

»

aug 17

Francia hétvége

Musquin Amerikában már az egymás utáni 3. győzelménél tart a 450-es Nationalben, míg a világbajnokságon Paturel megszerezte a karriere első nagydíjgyőzelmét. (Hegyi András)

Marvin Musquin folyamatosan írja át a rekordokat. A National 10. fordulójában két új rekordot jegyzett. Ő lett az első francia, aki egymás után 3 győzelemre volt képes a 250/450 National történetében. (A német Ken Roczen, az ausztrál Chad Reed és a dél-afrikai Grant Langston mellett Musquin a 4. nem amerikai krosszos, aki triplázni tudott a királykategóriás amerikai motokrossz bajnokságban.) Míg immár Musquin a legeredményesebb francia a győzelmeket figyelembe véve. David Vuillemin és Sebastien Tortelli 3-3 győzelemre volt képes, Musquin viszont már 4 diadalnál jár a királykategóriás amerikai motokrosszban.

A 23 éves Benoit Paturel viszont a pályafutása első nagydíjgyőzelmének örülhetett a vb-n, miután megnyerte a Svájci Nagydíjat az MX2-ben. Paturel 2012-ben debütált a vb-n, aminek 2015 óta az állandó tagja. Paturel a vb történetének a 32. francia nagydíjgyőztese. A legsikeresebb francia Mickael Pichon. A kétszeres világbajnok Rakéta 38 GP-sikert aratott.

Paturel neve egyébként nagyon jól ismert. Tavaly vb-harmadik volt az MX2-ben, míg a Nemzetek Krosszán tagja volt a győztes francia válogatottnak. Paturel pedig a Honda gyári csapatának is tetszik. Ő az egyik kiszemelt az orosz Jevgenyij Bobrisev helyére az MXGP-ben Tim Gajser csapattársának.