«

»

Sze 07

Herlings, két világ hőse

8 nap leforgása alatt a holland sztár előbb megnyerte a karriere első amerikai bajnokiját, majd a vb Amerikai GP-jén is diadalmaskodott. Ilyenre csak 3 amerikai, Marty Smith, Ricky Johnson és Jeff Stanton volt képes. (Hegyi András)

1991 után ismét egy fantasztikus egyéni teljesítményt láthattunk. A motokrossz történetében összesen 20 olyan krosszos van, akik mind az amerikai motokrossz bajnokságban, mind a motokrossz világbajnokság Amerikai Nagydíján győzni tudtak. (Ők Marty Smith, Broc Glover, Mark Barnett, Johnny O’Mara, Eli Tomac, Kevin Windham, Eric Kehoe, Jeff Stanton, Ricky Johnson, Ken Roczen, Bob Hannah, Ron Lechien, David Bailey, Kent Howerton, Jean-Michel Bayle, Marty Tripes, Chuck Sun, Danny Chandler, Marvin Musquin és Jeffrey Herlings.) Azonban csak 4 olyan krosszos van, akik egy hét leforgása alatt voltak képesek mindkét sorozatban nyerni. A múltban 3 amerikai, Marty Smith, Ricky Johnson és Jeff Stanton volt képes erre, míg most a holland Jeffrey Herlings is megcsinálta ezt a bravurt.

Versenyzők, akik egy hét leforgása alatt diadalmaskodtak a vb-n és a Nationalben

Marty Smith
A 3-szoros amerikai bajnok 1975. július 6-án megnyerte a 125-ös Amerikai Nagydíjat, majd egy héttel rá július 13-án diadalmaskodott a 125-ös Nationalben is.

Ricky Johnson
A 7-szeres amerikai bajnok kétszer is megcsinálta! 1987. július 12-én előbb nyert az 500-as Nationalben, majd egy héttel rá július 19-én ő volt a győztes a 250-es Amerikai Nagydíjon is. 1988-ban megismételte ugyanezt a bravúrt. Július 17-én ismét diadalmaskodott az 500-as Nationalben, majd július 24-én újból megnyerte a 250-es Amerikai Nagydíjat.

Jeff Stanton
A 6-szoros amerikai bajnok 1991. július 14-én előbb megnyerte a 250-es Amerikai Nagydíjat a vb-n, majd július 21-én győzött a 250-es Nationalben is.

Jeffrey Herlings
A holland sztárnak csodás 8 napja volt Amerikában. Augusztus 26-án a karriere első amerikai bajnokiján kettős futamgyőzelemmel nyert a 450-es Nationalben. Majd szeptember 3-án szintén ő volt a legjobb a vb Amerikai Nagydíján.