«

»

okt 18

Musquin rekordjai

Nagy éve volt idén a gyári KTM-es francia Marvin Musquinnek. 2016-hoz viszonyítva Marv Attack nagyon felgyorsult. Egyfelől ismét van a franciáknak egy királykategóriás sztárjuk Amerikában, hiszen Musquin francia rekordokat ért el. Másrészről úgy tűnik, hogy Musquin révén megvan Ryan Dungey utódja a KTM-nél. (Hegyi András)

450 szuperkrossz
Musquin révén 2002 után született ismét francia győzelem a szuperkrossz királykategóriájában. Musquin az első francia, aki 4 ütemű géppel nyert. Az összetettben a 3. helyen végzett. 2002 után zárt ismét egy francia a legjobb háromban.

450 motokrossz
Musquin révén 2001 után nyert ismét francia az amerikai motokrossz bajnokság királykategóriájában, 4 győzelmével immár a legeredményesebb francia az 1972 óta létező 250/450 Nationalben. Musquin az első francia, aki zsinórban 3 győzelemre volt képes, az összetettben a 2. helyen zárt. 2000 után fordult elő újra, hogy egy francia a legjobb háromban végezzen.

Mint Bayle
Musquin beállította a legsikeresebb francia krosszos, Jean-Michel Bayle két rekordját is. Bayle mellett Musquin a 2. francia, aki 4 különböző kategóriában is győzni tudott Amerikában. Míg Bayle-hez hasonlóan immár Musquin is 25 győzelemmel rendelkezik Amerikában az összes géposztályt figyelembe véve. Nyert a 250-es szuperkrosszban (11 elsőség) és motokrosszban (8) valamint a 450-es szuperkrosszban (2) és motokrosszban (4) is. Míg Bayle a 250-es szuperkrosszban (16) és motokrosszban (2), a 125-ös (3) és az 500-as motokrosszban (4) diadalmaskodott.

Monster Energy Kupa
A Las Vegas-i holtszezoni szuperkrossz versenyeken, a U.S. Openen és a Monster Energy Kupán Musquin az első francia győztes és az első, aki a Las Vegas-i holtszezoni szuperkrossz viadalokon nem japán motorral volt képes a győzelemre.

Mint Villopoto
Ryan Villopoto mellett Musquin a második, aki a Monster Energy Kupán hibátlan volt és megnyerve mindhárom futamot, egy millió dollárral lett gazdagabb.

Mint Stewart
James Stewart mellett Musquin a második, aki győzni tudott a 3 legfontosabb holtszezonbeli szuperkrossz viadalon, a Bercy Szuperkrosszon, a Monster Energy Kupán és a Red Bull Straight Rhythm versenyen.