«

»

okt 24

Musquin, a hibátlan

Musquin nem tud hibázni a Red Bull Straight Rhythm viadalon. 2014 és 2016 után idén ismét veretlenül diadalmaskodott. Ő az első, aki a holtszezonban két amerikai versenyen is győzni tudott. Ugyebár október 14-én Las Vegasban megnyerte a Monster Energy Kupát, míg egy héttel rá, most szombaton a kaliforniai Pomonában ő volt a legjobb 4. Red Bull Straight Rhythm viadalon. 20 ezer dollárt zsebelt be. (Hegyi András)

A francia Marvin Musquinnek nagyon fekszik a félmérföldes nyílegyenes szuperkrossz pálya. Ha elindul rajta, mindig nyer. Ráadásul hibátlan mutatóval. Mindig fontos győzelmeket arat Musquin a Red Bull Straight Rhythm versenyen. Hiszen a karriere fontos mérföldköveinek számítanak az itteni sikerei, rekordjai.
2014-ben Musquin a 250-es kategóriában indult. Előbb az edzésen volt a leggyorsabb. Majd mind a 8 futamában győzött. Ez volt az első jelentős amerikai sikere. (A gyári KTM-es 2015-ben szerezte meg az eddigi egyetlen amerikai bajnoki címét.)
Miután 2015-ben kihagyta az eseményt, 2016-ban visszatért és immár a 450-es kategóriában húzta a gázt. Ismét hibátlan volt. Előbb az edzésen, majd mind a 8 futamában. Ez volt Musquin első 450-es sikere Amerikában. Míg ő lett az első, aki a 250-ben és a 450-ben is győzni tudott a Red Bull Straight Rhythm viadalon.
2017-ben sem tudott hibázni. Előbb az edzésen volt verhetetlen, majd veretlen maradt mind a 6 futamában. Ő az első, aki az amerikai holtszezonban két győzelemre volt képes! Ez nagyon nagy dolog!
Immár ő a legeredményesebb is a Red Bull Straight Rhythm történetében, hiszen már 3 győzelme van. James Stewart és Shane McElrath 2-2 győzelmet jegyzett.

Musquin tehát Amerikában fantasztikus volt a holtszezonban. Ezt a sikersorozatát pedig folytatni akarja Európában is, hiszen címvédésre készül novemberben Párizsban a Bercy Szuperkrosszon. Ha összejönne a triplázás, az tényleg egyedülálló lenne!

Musquin az idei sikerei előtt 2016-ban is két viadalon nyert, hiszen a Red Bull Straight Rhythm után győzött a Bercyben is. Míg Musquin előtt James Stewart duplázott 2008-ban. Előbb győzött a Las Vegas-i US Openen, majd újoncként azonnal diadalmaskodott a Bercyben is.