«

»

nov 20

Musquin dupla

Marvin Musquinnek sikerült a triplázás a holtszezonban. A francia megnyerte a holtszezon összes presztízs versenyét, Las Vegasban a Monster Energy Kupát, Kaliforniában a Red Bull Straight Rhythm viadalt, míg a francia fővárosban, Párizsban a legfontosabb európai szuperkrossz versenyen, a 35. Bercy Supercrosson is ő lett a legjobb. (Hegyi András)

Ilyen sorozatra Musquin előtt még senki sem volt képes.
Egy új Bercy Supercross volt idén. Három szezon után a legendás esemény visszaköltözött Párizsba, ahol egy teljesen új helyszín, az U-Arena fogadta a viadalt. Az új helyszín a Bercy történetének az eddigi legamerikásabb helyszínének számít mind a csarnok, mind a pálya mérete miatt. A lebonyolítás is teljesen új volt, hiszen a kétnapos eseményen mindkét nap két-két sprintversenyt és egy-egy döntőt rendeztek. A vadonatúj Bercy stadionavatásán pedig a mezőny is nagyon erős volt. Több amerikai bajnok, Dean Wilson, Jeremy Martin és Zach Osborne, az amerikai gyári hondás Cole Seely valamint a korábbi motokrossz világbajnok Jordi Tixier is a mezőny tagja volt. A legnagyobb név azonban az amerikai gyári KTM-es francia Marvin Musquin volt, aki favorithoz méltóan védte meg a 2016-os címét.

Musquin mindkét nap két-két győzelmet és egy-egy 2. helyet gyűjtött be. Aminek köszönhetően ismét ő lett a Bercy Királya. Az amerikai Johnny O’Mara és Andrew Short, valamint a francia Jean-Michel Bayle és David Vuillemin mellett Musquin az 5. krosszos, aki két egymás utáni évben is győzni tudott a Bercy Supercrosson. A kétszeres világbajnok és egyszeres amerikai bajnok Musquin nagyon magabiztosan várhatja a 2018-as szuperkrossz vb-t és az amerikai bajnokságokat.

35. Bercy Supercross
1. Musquin (FRA) KTM, 2. Seely (USA) Honda, 3. Wilson (GBR) Husqvarna.