«

»

jan 09

Musquin Bayle előtt

Nagyszerűen kezdett a KTM a szuperkrosszban. 2014 után ismét mindkét kategóriában KTM versenyzők nyerték az idénynyitót. A 250-ben Shane McElrath 2017 után ismét győzött, míg a 450-ben Marvin Musquin először diadalmaskodott a szezon első viadalán. (Hegyi András)

Mint 2014-ben. Négy éve a KTM a német Ken Roczen és az amerikai Jason Anderson révén duplázott a szezonnyitón. Roczen a 450-es szuperkrossz, Anderson a 250-es szuperkrossz idénynyitóján nyert. Idén a francia Marvin Musquin a 450-ben, Shane McElrath a 250-ben volt a legjobb.
McElrath (2015-ben és 2017-ben második volt a Nyugati-parti 250-es szuperkrossz összetettjében) 2017 után újra a szezonnyitó legjobbja lett. Ő az első KTM-es, aki 2 szezonnyitón is győzni tudott. Míg McElrath Jeff Matiasevich, Brian Swink, Ezra Lusk, Kevin Windham, John Dowd, Ernesto Fonseca, Travis Preston, Ryan Dungey, Jake Weimer, Davi Millsaps, Christophe Pourcel és Justin Barcia mellett a 13. krosszos, aki legalább 2 idénynyitón győzni tudott. Matiasevich a rekorder, hiszen ő 3 idénynyitón is a legjobb volt.
Musquin több rekordot is elért. Roczen mellett a francia krosszos a második, aki a KTM nyergében szezonnyitót nyert a királykategóriás szuperkrosszban. Musquin a 3. francia a királykategóriás szuperkrosszban, aki győzni tudott a szezonnyitón. Musquin előtt 1998-ban Sebastien Tortelli, míg 2002-ben David Vuillemin nyert a szezonnyitón. Musquin az első KTM-es lett, aki két kategóriában is képes volt a győzelemre a szezonnyitón. 2015-ben már megnyerte a Keleti-parti 250-es szuperkrossz idénynyitóját. Három éve Musquin ilyen kezdés után bajnok lett. Míg a győzelmek tekintetében immár Marvin Musquin a legeredményesebb francia Amerikában. Musquin nem kisebb nevet előzött meg a mostani sikerével, mint a legsikeresebb francia krosszost, Jean-Michel Bayle-t. A 3-szoros amerikai bajnok 25 győzelmet aratott az USA-ban, míg az egyszeres amerikai bajnok Musquin a 26. amerikai győzelmét ünnepelhette meg immár.
Musquin, aki a karriere alatt először vezet a 450-es szuperkrosszban, célja idén egyértelmű. Jean-Michel Bayle után ő akar lenni a második francia, aki bajnokságot nyer a királykategóriás amerikai szuperkrosszban. Bayle 1991-ben volt bajnok.

Francia győztesek az USA-ban
Marvin Musquin 26 győzelem
Jean-Michel Bayle 25 győzelem
Christophe Pourcel 19 győzelem
David Vuillemin 14 győzelem
Mickael Pichon 11 győzelem
Stephane Roncada 11 győzelem
Sebastien Tortelli 4 győzelem