«

»

feb 04

3 márkával

Justin Hill a Kawasaki és a KTM után a Suzukival is érmes lett. A Suzuki 2016 után lett újra dobogós. (Hegyi András)

A fiatalabbik Hill-fivér, Justin Hill tavaly bajnok lett a Kawasakival a Nyugati-parti 250-es szuperkrossz bajnokságban, azonban mégis elhagyta az első számú kawasakis csapatot, a Pro Circuit alakulatot. A kisebbik Hill testvér két évre aláírt a gyári Suzukihoz, rofiként sosem motorozott a márkával. A Suzukival csak amatőrként, egyetlen szezonban, 2010-ben versenyzett. Hill tehát 8 év után ült fel ismét a Suzukira, amellyel az első 4 forduló nem a tervei szerint alakult. Két-két 10. és 7. helyre volt csak képes. Az elmúlt szombaton viszont látványosan felgyorsult, megszerezve az első suzukis érmét a 3. helyével.

Hill dobogójának a Suzuki nagyon örülhet, hiszen az elmúlt szezonokban nem igazán eredményes a Suzuki. Az elmúlt 5 idényben, 2014 óta a Suzuki csak 2(!) dobogót gyűjtött be. Hill 3. helye a 2. dobogó. Előtt utoljára a Suzuki 2016. március 12-én a kanadai Torontoban volt érmes a Keleti-parti bajnokságban. Két éve a suzukis Matthew Bisceglia szintén a 3. helyen zárt. Azaz a Suzuki 28 forduló után (a Nyugati és a Keleti-parti fordulókat is beleszámítva) lett ismét érmes a 250-es szuperkrosszban. Hill révén a Suzuki 2013 után lett ismét érmes a Nyugati-parti sorozatban, míg szintén 2013 után történt meg, hogy az Egyesült Államokban legyen érmes a Suzuki a kiskategóriás szuperkrosszban.

A kiskategóriás szuperkrossz történetében ez a 30. olyan szezon, amelyben a Suzuki éremre volt képes. Idén rendezik meg a sorozat 34. idényét.
Hill a 125/250 szuperkrossz történetének a 63. suzukis érmese lett, míg Ő lett a 21. motoros, aki legalább 3 márkával tudott dobogón végezni. A legtöbb márkával az ecuadori Martin Davalos és az amerikai Nathan Ramsey volt dobogós. Ők mindketten 5-5 márkával tudtak a legjobb háromban végezni. Ramsey egy abszolút rekordot is tart. Ő az egyedüli, aki mind a 4 japán márkával dobogóra állhatott a kiskategóriás szuperkrosszban.

Versenyzők, akik legalább 3 különböző márkával lettek érmesek a kiskategóriás szuperkrosszban

Martin Davalos 5 márka (KTM, Husqvarna, Yamaha, Suzuki, Kawasaki)
Nathan Ramsey 5 (KTM, Honda, Kawasaki, Yamaha, Suzuki)
Brock Sellards 4 (KTM, Yamaha, Kawasaki, Honda)
Brett Metcalfe 4 (KTM, Honda, Yamaha, Kawasaki)
David Pingree 4 (KTM, Kawasaki, Suzuki, Honda)
Danny Smith 3 (Honda, Suzuki, Yamaha)
Robbie Horton 3 (KTM, Suzuki, Yamaha)
Travis Preston 3 (Husqvarna, Honda, Suzuki)
Stephane Roncada 3 (Honda, Yamaha, Kawasaki)
Robbie Reynard 3 (Suzuki, Honda, Kawasaki)
Tim Ferry 3 (Yamaha, Suzuki, Honda)
Greg Schnell 3 (Suzuki, Honda, Yamaha)
Jimmy Button 3 (Honda, Yamaha, Suzuki)
Ryan Morais 3 (Kawasaki, Suzuki, Yamaha)
Ryan Sipes 3 (KTM, Yamaha, Suzuki)
Ivan Tedesco 3 (Kawasaki, Yamaha, Honda)
Rodrig Thain 3 (KTM, Suzuki, Yamaha)
Joshua Hansen 3 (KTM, Kawasaki, Yamaha)
Zach Osborne 3 (Husqvarna, Honda, Yamaha)
Branden Jesseman 3 (Suzuki, Yamaha, Kawasaki)
Justin Hill 3 (KTM, Suzuki, Kawasaki)