«

»

feb 05

Plessinger első duplája

A yamahás betegen is győzni tudott. Először nyert egymás után kétszer. (Hegyi András)

Nagyon nem volt könnyű versenye a yamahás Aaron Plessingernek. Influenzával küszködve motorozott, a rajtja pedig nem igazán sikerült. A 7. helyről kellett előrejönnie. Sikerült neki. A 19 körös verseny 12. körében állt az élre, nem tudott nagyon elhúzni, de nagyon hajtott és megnyerte az idei 3. versenyét. Plessinger annyira kimerült, hogy a célba érkezés után nem sokkal összeesett, majd lemondta a verseny utáni hivatalos sajtótájékoztatót is.

Plessingernek köszönhetően a Yamaha 2016 után nyert meg zsinórban két versenyt és a 13. yamahás lett a 125/250 szuperkrosszban, aki egymás után 2 győzelemre volt képes. Ilyenre korábban Damon Bradshaw, Jimmy Button, Ernesto Fonseca, Stephane Roncada, Nathan Ramsey, Chad Reed, Jeff Emig, Kevin Windham, David Vuillemin, Jason Lawrence, Cooper Webb és Casey Johnson volt csak képes még.

Plessinger legnagyobb ellenfelei közül a kawasakis Joey Savatgy a 2. helyen végzett – a hajrában megnyerte a suzukis Justin Hill elleni párbajt -, míg a KTM-es Shane McElrath egy baleset miatt, volt egy ütközése a yamahás Jean Ramosszal, csak a 15. helyen zárt.

A Nyugati-parti 250-es bajnokságnak pontosan a fele, 5 forduló ment le. Plessinger soha nem látott formában vezeti az összetettet. Tetemes előnyre azonban még nem tett szert.