«

»

feb 12

Roczen sérülése

Az első diagnózisok szerint eltört a gyári hondás Ken Roczen jobb kézfeje, pontosabban az egyik kézközépcsontja. Megint oda a bajnoki álmoknak? (Hegyi András)

A 3-szoros amerikai bajnok német Ken Roczen, aki ugyebár mindenidők legfiatalabb világbajnoka is, az első 5 fordulóban mindig ki tudta védeni a nagyobb baleseteket. Most szombaton viszont nem sikerült neki. Már a rajtnál tömegbukásba keveredett, majd a felzárkózása alatt összeütközött a gyári yamahás Cooper Webbel. Ráadásul olyan szerencsétlenül esett el, hogy a jobb keze beszorult Webb Yamahájának a hátsó kereke és a lengővillája közé. Roczen nagyon fájlalta a kezét. Nem véletlen, hogy az első vizsgálatok szerint eltörhetett a jobb kézfejének a 2. kézközépcsontja. Ha a további vizsgálatok megerősítik ezt a kórképet, akkor Roczen akár nagyon nehéz helyzetbe is kerülhet a bajnoki címet illetően.

Roczen jövője a sérülés mértékétől függ. Ha műteni kell, akkor lehet, hogy ki kell hagynia versenyeket is. De mivel csak egy kézközépcsontja törhetett el, egyáltalán nem biztos az operáció, amiért akár már a 7. fordulóban is kipróbálhatja magát. Azonban törött kézfejjel biztosan nem lesz olyan versenyképes. Fájós kézzel nem könnyű a gázt húzni valamint fékezni!