«

»

feb 18

Barciát hétfőn műtik

A gyári yamahás Justin Barcia sem lesz bajnok. Most szombaton eltört a jobb keze. (Hegyi András)

Nagyon nincs jó éve a gyári Yamahának. A másodéves Cooper Webb eddig a szezon egyik legnagyobb csalódása, még éremre sem esélyes. Az újonnan igazolt Davi Millsaps viszont nem is versenyzett idén, hiszen az októberben elszenvedett sérülései miatt váratlanul bejelentette a visszavonulását a szezon közben. A Millsaps helyére igazolt Justin Barcia az első 6 fordulóban a Yamaha új sztárjává vált, azonban a 7. fordulóban egy furcsa balesetben eltört a jobb keze. Hétfőn operálják, nem tudni mikor térhet vissza. Idén már nem lehet bajnok.

Barcia volt az egyik pozitív meglepetése a 450-es szuperkrossznak. Millsaps helyére igazolta le őt a Yamaha. A kétszeres amerikai bajnok első ízben kapott lehetőséget a gyári Yamahánál. Újoncként azonnal remekelt. 2014 után dobogóra állhatott, megszerezve az első yamahás érmeit, míg az összetettben a 2. helyen állt a 7. forduló előtt, ahol azonban nagyon balszerencsés volt. Az előfutamában elrontott egy hármas ugratót. Tovább ment, azonban hátulról a levegőben, teljesen vétlenül, ráugrott a kawasakis Tyler Bowers. Barcia jobb kezét ütötte meg a leérkező Kawa nagy sebességnél. Azonnal kiállt és azonnal be is gipszelték a kezét. A sérülése olyan súlyos, hogy műteni kell.

Az elmúlt két fordulóban a gyári Honda, Suzuki, Kawasaki és Yamaha csapat is elvesztette az egyik emberét. A Hondánál Ken Roczen szezonjának lett vége egy kényes kézsérülés miatt, a németet műteni kellett. A suzukis Justin Bogle épphogy visszatért a fejsérülése után és ismét megsérült, eltört a jobb felkarja, valamint megsérült az egyik csigolyája is, őt is megműtötték. A kawasakis Joshua Grant számára egy lábsérülés miatt ért véget idő előtt a 7. forduló. Míg Barciának ugyanúgy a jobb keze sérült meg, mint Roczennek.

De mint tudjuk, a szuperkrossz az egyik legdurvább túlélőverseny.