«

»

Már 05

Jonass hibátlan

A tavalyi világbajnok nagyon bekezdett az MX2-ben. Rekordokkal duplázott. (Hegyi András)

A gyári KTM-es Pauls Jonass ugyanúgy kettős futamgyőzelmet aratott a 2018-as idénynyitón, mint a 2017-es szezonnyitón, míg ugyanúgy kettős futamgyőzelmet szerzett Argentínában, mint 2017-ben. Azonban mégis sokkal magabiztosabbnak tűnik, mint egy évvel ezelőtt.
Jonass az Argentin Nagydíj teljes programjában a leggyorsabb volt. A vb egyetlen lett világbajnoka megnyerte a szabadedzést, az időmérőt, a kvalifikációs versenyt, a leggyorsabb volt a warm-upon, majd mindkét futamban a legjobb volt. Az 1. futamban megmutatta, hogy képes több másodperces hátrányból is felállni. A 2. futamot mindenkinél jobban bírta. Míg 2017-hez képest nagyon felgyorsult.

Az 1. futamban Jonass csak a 6. helyen kapta el a rajtot. Közel 5 másodperces hátrányt is összeszedett. Azonban a verseny kétharmadánál az élre állt és fölényesen diadalmaskodott. A 2. futamban még fölényesebb volt a rajt-cél győzelmével. Ráadásul sokkal nagyobb tempót diktált tavalyhoz képest. Az 1. futamban 37, a 2. futamban 4 másodperccel volt gyorsabb a tavalyi futamgyőzelmeihez képest!

Az Argentin GP történetében Jonass az első, aki kétszer is kettős futamgyőzelemmel tudott győzni. Az idei volt a 12. Argentin Nagydíj, amelyet 13 krosszos nyert meg. A 2004 óta létező MX2 történetében Marvin Musquin és Jeffrey Herlings mellett Jonass a 3. világbajnok, aki címvédőként kettős futamgyőzelemmel tudott kezdeni egy idényt. Musquin 2010-ben, Herlings 2013-ban nyitott címvédőként duplázással. Míg Herlings mellett Jonass a 2. krosszos az MX2-ben, aki egymás utáni két szezonban is kettős futamgyőzelmet aratott az idénynyitón. Herlings 2012-ben és 2013-ban, majd 2015-ben és 2016-ban nyerte meg kettős futamgyőzelemmel a szezonnyitót.