«

»

Már 09

Jonass, mint Herlings

Pauls Jonass az MX2-es szezonnyitón volt először tökéletes. Míg a kiskategóriában, az 125-MX2-ben Jeffrey Herlings mellett ő a második, aki két egymás utáni szezonnyitón is kettős futamgyőzelmet aratott. (Hegyi András)

A gyári KTM-es több rekordot tart. Ő az egyetlen lett futam- és nagydíjgyőztes, és ő az egyetlen lett világbajnok is. Az Argentin GP-n is új egyéni rekordot ért el. 2017-ben Jonass 6 nagydíjgyőzelmet aratott, azonban egyszer sem volt tökéletes. Az Argentin Nagydíjon viszont a nagydíj teljes programjában hibátlan volt. Megnyerte a szabadedzést, az időmérőt, a kvalifikációs versenyt, a warm-upot, valamint mindkét futamot. Ezzel a tökéletes teljesítménnyel pedig csatlakozott a holland sztárhoz, Jeffrey Herlingshez egy nagyon szűk klubban.

A vb történetében eddig 87 krosszos tudott nyerni szezonnyitót. akik közül 22 krosszos volt képes arra, hogy legalább két egymás utáni szezonnyitón nyerjen. Ők a belga Gaston Rahier, Harry Everts, Stefan Everts, Joel Robert, Joel Smets, Roger De Coster, André Malherbe és Georges Jobé, a finn Pekka Vehkonen, az amerikai Donny Schmit, a dél-afrikai Greg Albertyn és Tyla Rattray, az olasz Alessio Chiodi, a brit James Dobb, Jeremy Whatley és Dave Thorpe, a szovjet Viktor Arbekov, a francia Jacky Vimond és Mickael Pichon, a svéd Bengt Aberg, a holland Jeffrey Herlings és a lett Pauls Jonass.

Az előbb említett 22 krosszos közül 8 -an, Rahier, Harry Everts, Schmit, Chiodi, Dobb, Rattray, Herlings és Jonass a kiskategóriában, a 125-MX2-ben nyert meg egymás után legalább 2 idénynyitót. (Herlings 2012 és 2016 között zsinórban 5 szezonnyitón győzött.) Azonban csak Herlings és Jonass volt képes arra, hogy két egymás utáni szezonnyitón kettős futamgyőzelmet arasson. Herlings 2012-ben és 2013-ban, 2015-ben és 2016-ban, míg Jonass 2017 után 2018-ban aratott kettős futamgyőzelmet a szezonnyitón.