«

»

Már 23

Jonass ismét duplázott

A spanyol Jorge Prado nagyon gyors volt, de Jonass újra kettős futamgyőzelmet jegyzett az MX2-ben. (Hegyi András)

A szezonnyitótól eltérően Valkenswaardban nem volt annyira fölényes a címvédő Pauls Jonass. Miután megnyerte a szabad edzést és az időmérőt, a kvalifikációs versenyen és a warm-upon a 2. helyen zárt. Míg a két futamban a csapattársa Jorge Prado igencsak megizzasztotta. Jonass azonban továbbra is hibátlan maradt. 2017 után ismét kettős futamgyőzelmet aratott Valkeswaardban.

Prado feltámadt. Az előszezonban volt egy könyöksérülése, amiért nem tudott megfelelően felkészülni. Argentínában ő okozta a legnagyobb negatív szenzációt, csak a 11. helyen végzett. Valkenswaardban viszont egy csapásra feltámadt – Prado igazi homokmenő. Az 1. futamban még több mint 9 másodperccel maradt le a 2. helyen Jonass mögött. A 2. futamban viszont végig árnyékként követte. Jonass és Prado között csak 0.3 másodperc volt a különbség a leintésnél. Minimális. Jonass tökéletesen védekezett. Nem véletlen, hogy a két futamban mind a 34 körben ő vezetett.

Jonass egyelőre sokkal jobban áll 2 forduló után, mint tavaly ilyenkor. 2017-ben az 5. helyen állt 2 nagydíj után, míg idén pontveszteség nélkül vezeti a tabellát.