«

»

Már 28

Cairoli 84. nagydíjgyőzelme

Megvan a szicíliai legenda idei első győzelme! Idén először mindkét futamban ő nyert, mindkét futamban sikerült megtartania az előnyét a felzárkózó Jeffrey Herlings ellenében. (Hegyi András)

Pedig nem Cairoli volt az első számú esélyes a vb-n debütáló spanyolországi RedSand Motocross Parkban. Herlings sokkal esélyesebb volt. Az ok nagyon egyszerű: Herlings nagyon sokat motorozott már a pályán, ellenben Cairoli még sohasem. Mégis Cairoli diadalmaskodott.
Egy új Cairolit láthattunk. Aki több újdonságot is bemutatott. Az 1. futamban idén először nem rajtolt jól. De nagyon hamar feljött a 12. helyről. Idén először nem csak Herlingsszel párbajozott az 1. helyért. Az 1. futamban a gyári yamahás Romain Febvre, a 2. futamban a gyári husqvarnás Gautier Paulin ellen párbajozott. Mindkétszer sikeresen. Míg idén először mindkét futamban jobban bírta a hajrát Herlingsnél.

Cairoli a spanyolországi nagydíj előtt folyamatosan tesztelt. A teszteken pedig nagy előrelépést tett a beállítások terén. RedSandban egy sokkal versenyképesebb KTM-mel motorozhatott. Ez jól látszódott a motorozásán. Nagyon hamar összhangba került a pályával, ami nagyon tetszett neki. Míg első nekifutásra azonnal győzni is tudott rajta.

Cairoli több rekordot is beállított. Megszerezte a 46. kettős futamgyőzelmét – Herlingsnek 54 van belőle. A 41. pályán volt képes győzni – Stefan Everts 49 pályán nyert. Míg Cairoli lett a vb történetének a második krosszosa, aki 15 idényben tudott győzni. A 10-szeres világbajnok Stefan Everts a másik versenyző. Van azonban egy nagy különbség Everts és Cairoli között. Cairoli immár az egymás utáni 15. idényben volt képes nagydíjgyőzelemre. 2004 óta mindig nyer! Ellenben Everts nem nyert zsinórban 15 idényben. Everts 1989 és 2006 között volt tagja a vb-nek, de 1989-ben, 1990-ben és 2000-ben nem nyert. Cairoli 32 évesen, 6 hónaposan és 2 naposan nyert. Ezzel ő lett mindenidők második legidősebb nagydíjgyőztese a 2004 óta létező MX1/MXGP-ben. Everts 2006-ban 33 évesen, 9 hónaposan és 23 naposan győzött.