«

»

Már 29

Jonass tripla

A belga Harry Everts és a holland Jeffrey Herlings mellett a lett Pauls Jonass a 3. krosszos, aki az első 3 fordulóban mind a 6 futamgyőzelmet megszerezte egy 125/MX2 vb-szezonban. (Hegyi András)

A tavalyi MX2-es világbajnok Pauls Jonass továbbra is bombaformában motorozik. A gyári KTM-es sokkal jobb formában van, mint egy éve! A 3. fordulóban esélyeshez méltóan diadalmaskodott. A spanyolországi RedSand pályáját nagyon jól ismeri, hiszen rengeteget motorozik itt. Mindkét futamban jól rajtolt – az 1. futamban a 3., a 2. futamban a 2. helyen kapta el a startot. Ezt követően mindkét futamban már az 1. körben az élre állt. Az 1. futamban fölényesen nyert. Míg a 2. futamban azt követően győzött, hogy két párbajt kellett megvívnia. Előbb a gyári husqvarnás Thomas Kjer Olsen, majd a kawasakis Darian Sanayei ellen.

6 futam, 6 futamgyőzelem az első 3 nagydíjon! Ez Jonass eddigi mérlege. Ilyenre csak Harry Everts és Jeffrey Herlings volt képes az 1975 óta létező kiskategóriás világbajnokságon. Harry Everts, aki idén már Jonass edzője, 1979-ben kezdett 6 futamgyőzelemmel az egykori 125-ös vb-n. Míg Herlings 2013-ban és 2016-ban kezdett 6 futamgyőzelemmel az MX2-ben.

Everts és Herlings is világbajnok lett ilyen kezdés után. Egyelőre Jonass is nagyon jó úton halad a 2. vb-címe felé!