«

»

ápr 20

A 20. Tomac ünnepelt…

A gyári kawasakis Eli Tomac begyűjtötte a 20. királykategóriás szuperkrossz győzelmét, amivel megnyerte az idén első ízben kiírt minisorozatot, a 3 fordulós Triple Crown szériát. (Hegyi András)

A 14. fordulóban Tomac ünnepelhetett. Megszerezte az idei 7. győzelmét, aminek köszönhetően ő lett az első győztese a Triple Crown miniszériának. Januárban Anaheimben nyert, márciusban Atlantában a 3. helyen végzett, míg az elmúlt szombaton Minneapolisban ismét Tomac győzött, így a győzelmi örökranglistán ismét feljebb lépett. Immár egy új rekord fűződik a nevéhez. Tomacnak van a legtöbb győzelme azok között a versenyzők között, akik nem voltak bajnokok, 20 győzelemmel büszkélkedhet már, azaz ugyanannyi sikere van, mint a 2-szeres bajnok Jeff Wardnak!

Jeff Ward
Jeff Ward egy ikon, egy legenda. A 80-as évek egyik főszereplője volt a skót származású krosszos. Feledhetetlen párbajokat vívott főleg Ricky Johnsonnal, Broc Gloverrel és Ron Lechiennel. Nagyon hosszú karriere volt, hiszen 1979 és 1992 között összesen 160 viadalon versenyzett. Míg minden idők egyik legkiegyensúlyozottabb versenyzője is, hiszen zsinórban 8 idényben volt képes győzni 1984 és 1991 között. Ward a Kawasaki jelképe is, hiszen a 80-as években ő volt a vezérkawasakis, aki csak Kawasakival nyert. Ward 1984-ben a 46. viadalán nyert először, míg 1991-ben a 146. versenyén szerezte meg az utolsó, 20. sikerét.

Eli Tomac
Tomac idén a győzelmi örökranglistán megelőzte Jean-Michel Bayle-t, Mark Barnettet, Jeff Stantont, Kevin Windhamet és Damon Bradshaw-t is, míg immár befogta Jeff Wardot is. A 78. viadalán begyűjtötte a 20. sikerét. Azonban van egy óriási különbség Ward és Tomac között. Tomac még sosem volt bajnok a szuperkrossz királykategóriájában!