«

»

ápr 24

Osborne megelőzte Roczent

A gyári husqvarnás Zach Osborne a karriere legjobb versenyét teljesítette a 250-es szuperkrosszban. Először rajt-cél győzelemmel diadalmaskodott. (Hegyi András)

Nagyon emlékezetes győzelmet aratott Zach Osborne most szombaton a Keleti-parti 250 szuperkrossz bajnokság utolsó előtti, 8. fordulójában. Az idei 3. sikerével óriási lépést tett a címvédése felé. Tavaly az utolsó előtti fordulóban egy pont hátránnyal a 2. helyen várta a szezonzárót, míg idén éllovasként 15 pont előnye van a szezonzáró előtt. Osborne pedig önmagához képest szokatlan módon nyert. A nagyon hosszú pályafutása alatt először rajt-cél győzelemre volt képes. Amivel több rekordot is elért.

Osborne megszerezte a Husqvarna 10. győzelmét a kiskategóriás szuperkrosszban, amely győzelem egyben az 50. sikere volt a nem japán márkáknak a kiskategóriás szuperkrosszban. (Az 1985-ben elrajtolt kiskategóriás szuperkrosszban eddig 541 versenyt rendeztek, azaz a japán márkák 491 viadalon diadalmaskodtak összesen.) Nem japán motorral első ízben az amerikai Travis Preston nyert 2001-ben, Preston egy Husqvarnával győzött. Míg nem japán motorral a francia Marvin Musquin a legsikeresebb, 11 győzelmet jegyzett. Az győzelmi örökranglista másodikja pedig immár Osborne a maga 7 győzelmével. Osborne szombaton a német Ken Roczent előzte meg. Összesen 15 versenyző volt képes győzni nem japán motorral. Míg csak 2 nem japán márka tudott nyerni az amerikai kiskategóriás szuperkrosszban. Ez a két márka a Husqvarna és a KTM. A KTM 2013-ban vette meg a Husqvarnát, amely azóta ismét a fénykorát éli a motokrosszban.

Az 50 nem japán siker a kiskategóriás szuperkrosszban
Marvin Musquin (KTM) 11 győzelem
Zach Osborne (Husqvarna) 7
Ken Roczen (KTM) 6
Nathan Ramsey (KTM) 5
Jason Anderson (KTM) 4
Shane McElrath (KTM) 4
Jordon Smith (KTM) 3
Joshua Hansen (KTM) 2
Martin Davalos (Husqvarna) 2
Travis Preston (Husqvarna) 1
Joshua Hill (KTM) 1
Grant Langston (KTM) 1
David Pingree (KTM) 1
Brock Sellards (KTM) 1
Jessy Nelson (KTM) 1