«

»

ápr 27

Tomac már nem lehet bajnok

2017 után idén sem bajnok a 450-es szuperkrosszban a gyári kawasakis Eli Tomac. Vagy Anderson vagy Musquin lesz idén a bajnok. (Hegyi András)

A 15. fordulóban 3 fontos dolog dőlt el végérvényesen. 2017-hez hasonlóan idén is Tomac nevéhez fűződik a legtöbb győzelme. Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt 7 győzelemnél tart. Ennek ellenére idén sem lehet bajnok Tomac! 63 pontos hátránya van az éllovas Jason Anderson mögött. Már csak 52 pontot lehet összegyűjteni, azaz immár matematikailag is eldőlt, hogy Tomac idén is vesztett. Hiába nyert a legtöbbször, mégsem lehet bajnok. Tomac egyértelműen a szuperkrossz történetének az egyik legnagyobb vesztese.
2018-ban már csak a gyári husqvarnás Jason Anderson és a gyári KTM-es francia Marvin Musquin lehet bajnok. Anderson történelmet írhat, ő lehet a Husqvarna első királykategóriás szuperkrossz bajnoka. Musquin ellenben Jean-Michel Bayle mellett a 2. francia bajnok lehet. A két rivális és edzőpartner közül Andersonnak van a nagyobb esélye. Anderson már csak elvesztheti a bajnoki címet.

Az utolsó két forduló előtt Anderson 34 pontos előnnyel vezet Musquin előtt. Azaz már most szombaton is bajnok lehet Anderson. Ha Musquin nyerne, akkor Andersonnak már elég lenne egy 4. hely is az ünnepléshez. Anderson idén csak egyszer végzett rosszabbul a 4. helynél. Daytonában a 7. helyen végzett. Anderson idén nagyon kiegyensúlyozott, azaz minden esélye megvan, hogy most szombaton már bajnok lehessen. Ám ha esetleg Anderson mégis látványos formahanyatláson esne át, még akkor is óriási sansza van a bajnoki címre. Hiszen két 13. hellyel is bajnok lehet már.