«

»

máj 08

8 győzelemmel sem lett bajnok

Reed és Stewart mellett Tomac a 3. krosszos, aki 8 győzelemmel sem lett bajnok a királykategóriás szuperkrosszban. (Hegyi András)

Bayle
Az 1991-es idényben kiemelkedett a francia legenda, Jean-Michel Bayle. A 18 fordulós királykategóriás szuperkrossz idényben nagyon kiegyensúlyozott volt, míg a győzelmek tekintetében is nagyszerű volt. Ő nyert a legtöbbször, ő szerezte meg a legtöbb érmet. A hondás Bayle 8 győzelemmel és 14 éremmel

McGrath
1999-ben az első 6 fordulóban nem igazán remekelt Jeremy McGrath. Csak egy győzelemre és 4 éremre volt képes. Aztán a 7. fordulótól kezdve szinte megállíthatatlan lett McGrath, aki a 16 fordulós bajnokságban 8 győzelemmel és 12 éremmel lett bajnok.

Reed
2003-ban fantasztikus párbaj zajlódott le az újonc Chad Reed és Ricky Carmichael között, aki zsinórban a 3. bajnoki címéért hajtott. Az egész szezon alatt mindketten bombaformában motoroztak. A 16 fordulós idényben a yamahás ausztrál Chad Reed 8 győzelemre és 14 dobogóra volt képes. Míg a hondás Carmichael 7 győzelmet aratott és 15 dobogós helyezést jegyzett. Azonban Carmichael volt a kiegyensúlyozottabb. A floridai krosszos csak egyszer maradt le a dobogóról, a 2. fordulóban a 4. helyen végzett. Reed viszont kétszer nem lett érmes. A 3. és 7. fordulóban is a 6. helyen intették le.

Stewart
A 2006-os idény Ricky Carmichael és James Stewart legizgalmasabb párbaját jelentette a királykategóriás szuperkrosszban. Mindkét szupersztár bombaformában motorozott. A 16 fordulós szezonban a kawasakis Stewart 8 győzelemre és 13 éremre volt képes, míg a suzukis Carmichael 6 győzelmet és 14 érmet szerzett. A két szupersztár között az döntött, hogy ki hibázott kevesebbet. Stewart 3 fordulóban bukott, ellenben Carmichael csak kettőben.

Dungey
Ryan Dungey 2015-ben fantasztikus módon szerezte meg a KTM első bajnoki címét a királykategóriás szuperkrosszban. A 17 fordulós sorozatban 8 győzelemmel és 16 éremmel lett bajnok.

Tomac
A gyári kawasakis Eli Tomac 2017 után idén is a legnagyobb vesztese lett a 450-es szuperkrossznak. 2017-ben 9 győzelemmel sem lett bajnok, míg idén 8 győzelemmel csak az összetett 3. helyén végzett. Tomac egyszerűen a végletek embere. Vagy győz, vagy hibázik. Idén a 17 fordulós bajnokságban 12-szer dobogóra állhatott, viszont 5 másik fordulóban vagy megsérült, vagy durván hibázott és még az első 10-be sem került be. Tomac kétszer annyi győzelmet gyűjtött be, mint Jason Anderson, azonban mégis esélytelen volt a bajnok Anderson ellen.