«

»

jún 14

Három győztes

2013 után fordul elő ismét, hogy a kiskategóriás Nationalben 3 győztest avassanak az első 3 fordulóban. (Hegyi András)

Több fontos dolog is történt a 250-es amerikai motokrossz bajnokság első 3 fordulójában. Eldőlt, hogy a tavalyi bajnok Zach Osborne nem védheti meg a címét, mivel a husqvarnás súlyos vállsérülést szenvedett, amiért idén már nem láthatjuk versenyezni. A Honda 2013 után vezet ismét az összetettben. A 2-szeres amerikai bajnok Jeremy Martin 2014 után szerzett újra 3 dobogót az első 3 fordulóban, míg a vezérhondás 2015 után vezeti ismét a tabellát a 250-es Nationalben. Az első 3 forduló pedig kiegyensúlyozottságot hozott, hiszen 2013 után újra 3 győztest láthattunk az első 3 fordulóban.
Az idei a 14. idény, hogy az első 3 fordulóban 3 különböző győztes legyen. Eddig 6 olyan szezon volt, amikor ne azok közül kerüljön ki a bajnok, akik győzni tudtak az első 3 fordulóban.

Szezonok, amikor az első 3 fordulóban 3 különböző győztest avattak

1980
Az első 3 fordulóban Mark Barnett, Brian Myerscough és Broc Glover diadalmaskodott. A suzukis Barnett lett a bajnok.

1986
Az első 3 fordulóban George Holland, Erik Kehoe és Keith Bowen nyert. A bajnok az a Micky Dymond lett, aki az első 3 fordulóban még dobogós sem volt.

1989
Az első 3 fordulóban Mike Kiedrowski, George Holland és Damon Bradshaw győzött. A hondás Kiedrowski lett a bajnok.

1990
Az első 3 fordulóban Mike Kiedrowski, Guy Cooper és a francia Jean-Michel Bayle voltak a győztesek. A suzukis Cooper szerezte meg a bajnoki címet.

1991
Az első 3 fordulóban Guy Cooper, Doug Henry és Brian Swink volt képes győzelemre. Mégis az a kawasakis Mike Kiedrowski lett a bajnok, aki az első 3 fordulóban két 3. helyet gyűjtött be.

1993
Az első 3 fordulóban Jeremy McGrath, Doug Henry és Jeff Emig nyert. A hondás Henry szerezte meg a bajnoki trófeát.

1994
Az első 3 fordulóban Jeff Emig, Damon Huffman és Steve Lamson szerezte meg a győzelmeket. Mégis a bajnok ismét az a hondás Henry lett, aki csak egyetlen 3. helyre volt képes az első 3 fordulóban.

1995
Az első 3 fordulóban Robbie Reynard, Ryan Hughes és Tim Ferry diadalmaskodott. A bajnok azonban az a hondás Steve Lamson lett, aki az első 3 fordulóban képtelen volt a dobogóra is.

2000
Az első 3 fordulóban a francia Stephane Roncada, Steve Lamson és Kelly Smith nyert. A bajnok azonban a suzukis Travis Pastrana lett, aki az első 3 fordulóban még dobogós sem volt.

2006
Az első 3 fordulóban Mike Alessi, Ryan Villopoto és Andrew Short győzött. A bajnok a kawasakis Villopoto lett.

2010
Az első 3 fordulóban Eli Tomac, a francia Christophe Pourcel és a dél-afrikai Tyla Rattray diadalmaskodott. Azonban a bajnok mégis a hondás Trey Canard lett, aki az első 3 fordulóban csak egyetlen 3. helyre volt képes.

2012
Az első 3 fordulóban Blake Baggett, Eli Tomac és Justin Barcia volt képes győzelemre. A bajnoki címet a kawasakis Baggett vihette haza.

2013
Az első 3 fordulóban a német Ken Roczen, Eli Tomac és a francia Marvin Musquin nyert. A bajnok a hondás Tomac lett.

2018
Az első 3 fordulóban Zach Osborne, Aaron Plessinger és Jeremy Martin volt képes elsőségre. Osborne sérülés miatt már nem lehet bajnok. Plessinger 2 éremmel a 2. helyen áll a tabellán. Míg Jeremy Martin nagyon jó formában motorozik ismét több év után, ő a legkiegyensúlyozottabb. Plessinger és Martin esélyesek a bajnoki címre. Vagy pedig valaki egészen más lesz a bajnok?