«

»

Sze 04

Szvoboda ezüstérmes a cseh bajnokságban

Opatovban befejeződött a cseh motokrosszbajnokság 2018-as kiírása. A sorozat egyedüli magyar résztvevője, Szvoboda Bence harmadik helyen zárta a finálét, amivel bebiztosította második helyét a végelszámolásnál. (NSO cikkéből)

„Nehéz volt ez az év a magánéleti és a sportban elszenvedett kudarcok miatt, de erőt vettem magamon, és a rehabilitációm után mindent kiadtam magamból. Megnyertem a dalecini és a petrovicei versenyeket, Stribróban csak azért szorultam a második helyre, mert kétszáz méterrel a cél előtt elestem. Kaplicében és Opatovban a harmadik helyen zártam. Azt hiszem, ez volt a maximum, amit kihozhattam az idei évből” – értékelt a cseh MX1-es kategória újdonsült ezüstérmese.
Bár a rajtok jól sikerültek, és vezette is a futamokat Opatovban, erővel nem bírta a 35 perces versenytávokat, így a biztos célbaérést szem előtt tartva, megelégedett a harmadik helyezéssel FIlip Neugebauer és a bajnoki címet ezen a viadalon elhódító Martin Michek mögött.
Szvoboda tíz futamából ötöt megnyert, kétszer futott be a második helyen és háromszor a harmadikon, vagyis harmadiknál rosszabb pozícióban nem végzett idén, pedig ezt a szezont tanulóévnek szánta az MX1-es kategóriában.
Bár a cseh egyéni sorozat lezárult, október közepéig még várnak versenyek Szvobodára. Németországban az ADAC MX Masters sorozaton, a hazai bajnokság futamain, valamint a környező országok bajnoki sorozataiban is láthatják még a szurkolói 2018-ban.

CSEH MOTOKROSSZBAJNOKSÁG
6. FORDULÓ, OPATOV
1. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki), 47 pont (1. és 2.)
2. Martin Michek (Csehország, KTM, 45 pont (3-1)
3. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM, 42 pont (2-3)
4. Petr Smitka (Csehország, Husqvarna), 29 pont (5-8)

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Martin Michek 277 pont
2. Szvoboda Bence 229 pont
3. Vaclav Kovar 212 pont
4. Tomasz Wysocki 192 pont
5. Rudolf Weschta 172 pont