«

»

Sze 10

Herlings otthon akar ünnepelni

A holland szupersztár hazai közönség előtt még sosem szerzett vb-címet. Most vasárnap ezt mindenképpen be akarja pótolni Assenben, a Holland Nagydíjon, amely a vb utolsó előtti állomása. (Hegyi András)

Jeffrey Herlings nagyon sok örömöt szerzett már eddig is hazájának, Hollandiának, illetve a holland motokrossznak. A nagydíjgyőzelmek és a vb-címek tekintetében is ő a legsikeresebb holland krosszos. A 3-szoros világelső 82 nagydíjgyőzelemnél jár, amelyek közül 11 nagydíjgyőzelmet Hollandiában szerzett meg. Valkenswaardban 8, Lieropban 1, míg Assenben 2 nagydíjgyőzelmet jegyzett hazai közönség előtt.

Most hétvégén pedig olyan dologra készül, amelyet még sosem ért el hazájában. Világbajnok akar lenni hazai publikum előtt. Herlings 2012-ben az olaszországi Faenzában, 2013-ban a csehországi Loketben, míg 2016-ban az amerikai Charlotte-ban lett világbajnok. Mindháromszor az MX2-ben ért fel a csúcsra. Most vasárnap viszont az első királykategóriás vb-címére készül hazai környezetben Assenben.

Herlings pedig nagyon-nagyon jó előjelekkel készülhet. Assen a világ egyik legnehezebb homokos pályája, homokon Herlings idén még inkább a világ legjobbjává vált. Assenben 2016-ban az MX2-ben, 2017-ben az MXGP-ben már nyert. Míg Herlings óriási előnnyel érkezhet meg Assenbe. 95 pont az előnye, azaz ha az 1. futamban a 16. helyen végez, már akkor is világbajnok.