«

»

okt 12

Prado az első spanyol kategóriagyőztes

Az idei MX2-es világbajnok a csapat vb-n is főszereplő volt. A 17 éves Jorge Prado nagyon magabiztosan lett a kiskategória legjobbja. Méghozzá úgy, hogy a legtöbb 450-es sztárt is megelőzte. (Hegyi András)

Az egyéni vb után a Nemzetek Krosszán is remekelt Jorge Prado, az egyéni vb után a Nemzetek Krosszán is történelmet írt. Az MX2-ben Jeffrey Herlings-szerű vb-címet aratott a 12 nagydíjgyőzelmével. Az első spanyol MX2-es világbajnok pedig a csapat vb történetének az első spanyol krosszosa lett, aki megnyert egy kategóriát.
Mindkét futamában a 3. helyen végzett. Nagyon jól startolt. Az 1. futamában vezetett is! Az 1. futamában a legjobb MX2-es krosszos lett. Ráadásul úgy lett harmadik, hogy simán megelőzte a jelenlegi legnagyobb amerikai sztárt, a 4-szeres amerikai bajnok Eli Tomacot. A 2. futamában ugyan nem vezetett, de az egyik főszereplője volt a 2. helyért folyó csatának. A 2. futamában csak egyetlen 450-es krosszos tudta megelőzni Pradot.

Prado révén a spanyolok 2011 óta a legjobb eredményüket érték el. 2011-hez hasonlóan idén is a 8. helyen végeztek a spanyolok. A spanyolok eddigi legjobb helyezése egy 4. hely volt 2002-ben. Az 56. Nemzetek Krosszán Javier Garcia Vico nyert az egyfutamos döntőben. A 2002-es Nemzetek Krossza azonban egy csonka csapat vb volt. Csak 17 válogatott volt jelen, az amerikai válogatott pedig hiányzott. Míg a spanyolok hazai pályán is versenyeztek, hiszen Bellpuigban volt a csapat vb.