«

»

okt 18

A 3 milliomos

A Monster Energy Kupa történetében eddig három krosszos, Ryan Villopoto, Marvin Musquin és Eli Tomac volt képes bezsebelni az 1 millió dolláros főnyereményt annak köszönhetően, hogy hibátlan teljesítménnyel mindhárom futamon győzött. (Hegyi András)

Villopoto
A 10-szeres amerikai bajnok Ryan Villopoto a verseny bemutatkozó évében 2011-ben azonnal megszerezte az 1 millió dollárt. Előbb a leggyorsabb volt az edzésen. Az első két futamban elhozta a rajtot. A három 10 körös futamban csak ő vezetett, azaz mind a 30 körben csak ő motorozott az élen. Villopoto emellett mindhárom futamban megmotorozta a leggyorsabb köridőt is. Villopoto 6 amerikai bajnok és világbajnok, Ryan Dungey, Marvin Musquin, Ben Townley, Jake Weimer, Kevin Windham és Broc Tickle ellen diadalmaskodott. A mezőnyben ott volt Eli Tomac is, aki azonban 2011-ben még egyetlen amerikai bajnoki címmel sem rendelkezett. Tomac azóta már 4-szeres amerikai bajnok.

Musquin
A kétszeres világbajnok és egyszeres amerikai bajnok francia 2017-ben a 3. időt szerezte meg az edzésen. A három 10 körös futamban összesen 28 körben vezetett. Míg a 2. és a 3. futamban ő hozta el a startot. Musquin szintén a 2. és 3. futamban a leggyorsabb köridőre is képes volt, 7 amerikai és világbajnok ellen volt képes 3 futamgyőzelemre. Musquin Jason Anderson, Eli Tomac, Dean Wilson, Broc Tickle, Justin Barcia, Justin Bogle és Tim Gajser ellenében győzött.

Tomac
A gyári kawasakis a 2. leggyorsabb volt az időmérőn. Tomac csak egyetlen futamban hozta el a startot. Míg Villopotohoz és Musquinhez képest ő vezetett a legkevesebb körben. A három 10 körös futamban 20 körben motorozott az 1. helyen. Azonban mindhárom futamban az övé volt a leggyorsabb kör. Míg Tomac egy nagyon erős mezőnyben gyűjtötte be az 1 millió dollárt, hiszen 8 amerikai bajnok és világbajnok ellenfele volt Chad Reed, Ryan Villopoto, Marvin Musquin, Blake Baggett, Jason Anderson, Malcolm Stewart, Cooper Webb, és Justin Barcia személyében.